GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zvijezde Barcelone odbile su ogromno smanjenje plaća

Zvijezde Barcelone odbile su ogromno smanjenje plaća
KAOS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2021 / 09:12
Autor: SEEbiz / tportal
BARCELONA - Bilo je samo pitanje dana kad će se čelni ljudi Barcelone naći pred zidom. Predsjednik Joan Laporta pokušao je objasniti igračima koliko je ozbiljno financijsko stanje u klubu, tražio je od njih nove žrtve, ali nije naišao na razumijevanje.

Španjolski mediji bliski Barceloni tvrde kako je predsjednik Joan Laporta prošlog tjedna od nekoliko zvijezda kluba zatražio da se odreknu ogromnog dijela svojih plaća.

Prvo je organiziran sastanak s igračima koji su najduže u klubu - Gerardom Piqueom, Sergijom Busquetsom, Jordijem Albom i Sergijem Robertom. Laporta je pred njih postavilo nevjerojatan zahtjev jer se nadao kako će 'senatori' pristati, a onda bi lakše pregovarao s ostatkom momčadi.

Navodno je tražio da se odreknu čak 40 posto plaće za novu sezonu. Klub im je ponudio da će platiti 60 posto ugovorenih obveza, a preostalih 40 posto dobili bi kroz rate u preostalim godinama ugovora s klubom.

No, na taj zahtjev 'senatori' jednostavno nisu željeli pristati. I imali su dobre razloge. Pojasnili su kako su već dobar dio svojih plaća poklonili za vrijeme vladavine bivšeg predsjednika te da novo veliko rezanje plaća jednostavno ne žele prihvatiti.

Jasno da je ova njihova reakcija iznenadila predsjednika Laportu, no nije ga obeshrabrila jer čini se kako je jedini način da se klub spasi bankrota - a pojedini mediji tvrde da je situacija kritična - da se pregovori o smanjenju plaća nastave.

Nema nedodirljivih, svi su igrači Barcelone u redu za razgovore, ali za sada nitko ne spominje Lea Messija koji još nije potpisao novi ugovor. A ni on se još nije oglasio...

Neki su klupski dužnosnici još ranije potvrdili kako je Messi navodno već pristao na puno manju plaću, no službene potvrde za takve informacije - nema! Navodno će Leo Messi po novom ugovoru - koji je spreman, ali ga Argentinac još nije potpisao - u sljedećoj sezoni sezonu zaraditi 'samo' 20 milijuna eura, ali će se sve nadoknaditi u preostale četiri godine ugovora.

U cijeloj akciji financijskog spašavanja Barca želi prodajom igrača zaraditi barem 100 milijuna eura. Prvi su na listi za 'odstrel' Miralem Pjanić, Philippe Coutinho i Samuel Umtiti, no za sada na Nou Camp za njih nije stigla niti jedna jedina konkretna ponuda...

Tagovi: Barcelona, Joan Laporta, Lionel Messi, Philippe Coutinho, Antoine Griezmann, Julian Braithwaite, Ousmanei Dembele
PROČITAJ I OVO
Ovo je Modrićev komentar o novim hrvatskim dresovima
REAKCIJE
Ovo je Modrićev komentar o novim hrvatskim dresovima
ZAGREB - Hrvatska reprezentacija okupila se u Zagrebu pred odlazak u Kairo, gdje će u subotu igrati utakmicu protiv Tunisa na prijateljskom turniru kojim se priprema za Europsko prvenstvo.
Dinamo dobio ključnog člana Uprave i privremenog sportskog direktora
PRVI ZAJECOVI POTEZI
Dinamo dobio ključnog člana Uprave i privremenog sportskog direktora
ZAGREB - Novi Dinamov Izvršni odbor u ponedjeljak je održao prvu sjednicu od imenovanja 10. ožujka. Izvršni odbor raspravljao je o nekoliko pitanja, a najveća vijest je imenovanje Zvonimira Manenice kao novog člana Uprave.
Brunson blistao u San Franciscu za pobjedu Knicksa nad Warriorsima
NBA
Brunson blistao u San Franciscu za pobjedu Knicksa nad Warriorsima
NEW YORK - Još je jedna večer puna događaja za košarkaše u sjevernoameričkoj NBA ligi. Istaknuo se 27-godišnji Amerikanac Jalen Brunson. Zabio je 34 koša i bio ključni čovjek New York Knicksa pod obručima Chase Centera u San Franciscu, dok su Knicksi na gostovanju pobijedili Golden State Warriorse sa 119-112.
Igor Tudor je novi trener Lazija
TRENERI
Igor Tudor je novi trener Lazija
RIM - Hrvatski trener Igor Tudor (45) novi je trener Lazija. Naslijedio je Maurizia Sarrija, koji je ovaj tjedan napustio rimski klub.
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
OZLJEDA
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
ZAGREB - Nije izgledalo nimalo dobro jer Martin Baturina (21) je teren u Kranjčevićevoj morao napustiti uz pomoć Dinamovih liječnika i svi su s pravom bili zabrinuti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE