GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zubčić bio blizu novog velikog uspjeha, ali...

Zubčić bio blizu novog velikog uspjeha, ali...
SLALOM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2021 / 14:14
Autor: SEEbiz
FLACHAU - Filip Zubčić drugu vožnju slaloma u Flachauu počeo je sjajno, ali ga je greška spustila na konačno 24. mjesto. Utrku je završio s 3.10 sekundi zaostatka iza pobjednika Manuela Fellera.

Izvrsnu drugu vožnju u prvom dijelu staze pokvario je time što je prešao skijom preko skije pa je u drugom dijelu izgubio prednost s početka te ju je završio sa 69 stotinki zaostatka za tada vodećim Popovim. Bilo je jasno da će Zubčić uzeti bodove, ali i da će ih biti daleko manje od onog što se činilo minutu ranije. Na kraju je osvojio sedam poena.

Zubčić je nakon prve vožnje bio na 21. mjestu. Od 30 skijaša u drugoj vožnji trojica je nisu završili pa su od onih koji su došli do cilja na kraju samo trojica bili lošiji od Zubčića.

Ostali hrvatski skijaši nisu uspjeli osigurati drugu vožnju. Rodeš je izletio sa staze, dok su Vidović i Kolega bili prespori pa su prvu vožnju završili na 44. i 49. mjestu, s 3.17, odnosno 4.24 sekunde zaostatka.

Do prve pobjede u karijeri Feller je stigao s 43 stotinke boljim vremenom od Clementa Noela, koji je bio vodeći nakon prve vožnje, dok je treće mjesto zauzeo pobjednik otprije šest dana iz Adelbodena Marco Schwarz sa 70 stotinki slabijim vremenom.

Feller je nakon prve vožnje zauzimao treće mjesto, no s najboljim rezultatom u drugoj vožnji uspio je preskočiti Noela i Sebastiana Foss-Solevaaga te u 28. godini napokon pobijediti.

Pobjedom je preuzeo i vodstvo u redoslijedu slalomaša s 310 bodova, jedan manje ima drugi Schwarz, a 32 manje treći Nijemac Linus Strasser. Zubčić je sa 68 bodova 18. u redoslijedu slalomaša.

Vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa je Francuz Alexis Pinturault sa 718 bodova, drugi je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde s 560, treći Švicarac Marco Odermatt s 501, dok je Zubčić četvrti s 462.

Tagovi: Filip Zubčić, Flachau, Manuel Feller, Alexis Pinturault
PROČITAJ I OVO
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a
BOKS
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a

ZAGREB - Hrvatski boksački savez (HBS) u utorak je objavio da reprezentativac Nikica Radonić neće nastupiti u četvrtfinalu kategorije do 86 kg Europskog boksačkog prvenstva u Beogradu, koje je prema rasporedu bilo zakazano za srijedu, 24. travnja.

Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
PORUKE
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
RIJEKA - "Kao uvijek, idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjom za tjedan dana biti sve u redu."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE