GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zubac solidan, Šarić umalo sve upropastio

Zubac solidan, Šarić umalo sve upropastio
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2021 / 08:21
Autor: SEEbiz / Index.hr
NEW YORK - Dario Šarić nakon dugo vremena odigrao je utakmicu u ozbiljnoj minutaži, čak ju je i započeo u startnoj petorci, ali na kraju je umalo svoju momčad koštao pobjede.

U tijesnoj pobjedi Phoenixa nad Portlandom 118:117 igrao je 31 minutu i postigao 12 poena (šut 4/12, trice 1/4, slobodna bacanja 3/6) uz pet skokova, jednu asistenciju, jednu ukradenu i dvije izgubljene lopte.

Problem je u tome što je tri bacanja promašio u samoj završnici, kad se utakmica lomila. Minutu i četiri sekunde prije kraja promašio je prvo pa pogodio drugo i smanjio na zaostatak na 115:114. Nakon što su se Sunsi obranili, 15 sekundi kasnije dobio je novu priliku da s linije donese prednost svojoj momčadi, ali ovaj put je promašio oba.

Na njegovu sreću, i njegov bivši suigrač iz Philadelphije Robert Covington, koji sada igra za Blazerse, jednako je podbacio. Pet sekundi prije kraja promašio je oba bacanja i ostavio Phoenix u igri, a Devin Booker je 2.4 sekunde do sirene ostao priseban, realizirao oba slobodnjaka i donio Sunsima pobjedu.

Sunsi su tako ostali u igri za prvo mjesto na Zapadu jer s omjerom 49-21 zaostaju samo jednu pobjedu za vodećom Utom.

Trener Monty Williams nije zamjerio Šariću na promašajima, nego mu je rekao da ih zaboravi i okrene se sljedećoj akciji te da vjeruje u njega. Nakon utakmice pohvalio ga je za trud u obrani na Nurkiću i sprječavanju jednog od najboljih skakača lige Enesa Kantera da dominira u skoku.

Unatoč kiksevima s linije u završnici, Šarić je odigrao solidnu utakmicu s obzirom na okolnosti. Phoenix je prvi put u sezoni igrao bez startnog centra Deandrea Aytona, a Šibenčanin je, nakon što je dugo igrao samo sporadične minute, uskočio na njegovo mjesto u petorci i morao se nositi s puno snažnijim Jusufom Nurkićem, s kojim je prije sedam godina vodio žestoke bitke na hrvatskim parketima u okršajima Cibone i Cedevite. Ni Nurkić se nije proslavio, cijelu utakmicu imao je problema s osobnim pogreškama i završio sa sedam koševa i osam skokova.

Damian Lillard činio je sve da Portlandu donese vrijednu pobjedu u pokušaju izbjegavanja play-ina te je postigao 41 koš, ali na kraju mu to nije bilo dovoljno i Blazersi su izgubili tek drugi put u posljednjih 11 utakmica. Chris Paul predvodio je domaćine s 26 poena.

Zubac standardno dobar, Šamanić bez minute
Sinoć je igrao i Ivica Zubac, koji je u uvjerljivoj pobjedi LA Clippersa u Charlotteu 113:90 za 35 minuta postigao osam koševa (šut 3/4, slobodna bacanja 2/2) uz 11 skokova, jednu asistenciju, dvije blokade i tri izgubljene lopte. Paul George bio je prvi strijelac Clippersa s 20 poena, a rookie LaMelo Ball s 18 je bio najbolji kod Hornetsa.

Luka Šamanić nije igrao u porazu San Antonija u New Yorku od Knicksa 102:98.

Tagovi: Dario Šarić, Ivica Zubac, Devin Booker, Luka Šamanić, Robert Covington, Los Angeles Clippers, Phoenix Suns
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE