GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zubac ponovno vrlo dobar, nevjerojatni Embiid odveo Sixerse do pobjede protiv prvaka

Zubac ponovno vrlo dobar, nevjerojatni Embiid odveo Sixerse do pobjede protiv prvaka
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2022 / 08:11
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Ivica Zubac nastavlja s dobrim igrama. Hrvatski centar upisao je treći double-double učinak u posljednje četiri utakmice.

Sinoć je protiv Houstona na parketu bio samo 23 minute, a u tom razdoblju je postigao 13 poena uz šut 6/10 i imao 10 skokova te po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Clippersi su lako došli do pobjede protiv Rocketsa pa nitko u njihovim redovima nije igrao više od 28 minuta. No, svejedno su tri igrača postigla najmanje 20 poena - Marcus Morris (27p, 5s, 3a), Luke Kennard (25p, 3a, 2uk) i Terance Mann (20p, 8s). Kod Houstona najefikasniji je bio rookie Jalen Green koji je ubacio 21 poen te imao 2 asistencije.

U velikom derbiju Istočne konferencije Philadelphia je bez Jamesa Hardena, ali na krilima Joela Embiida pobijedila Milwaukee 123:120. Embiid je utakmicu završio s 42 poena, 14 skokova i 5 asistencije, a u završnici su važna slobodna bacanja pogađali Tyrese Maxey i Geeorges Niang. Na drugoj strani, kod Bucksa je najbolji bio Giannis Antetokounmpo kojem je jedna asistencija nedostajala do triple-doublea. Grčki košarkaš je imao 32 poena, 11 skokova, 9 asistencija i 3 ukradene lopte, a dobru utakmicu je imao i Jrue Holiday (24p, 5s, 3a), no pobjeda je ipak otišla u ruke Sixersa.

Miami je status najbolje momčadi Istoka prije All-Star pauze potvrdio pobjedom nad Charlotteom nakon dva produžetka. Hornetsi u drugih dodatnih pet minuta više nisu imali snage a Miami je sve svoje prilike iskoristio. Kyle Lowry je bio najefikasniji u pobjedničkoj momčadi s 25 poena uz 9 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte, a priključio mu se Duncan Robinson s 21 poenom, 5 asistencija i 4 skoka. Kod Charlotte su najefikasniji bili Miles Bridges (29p, 11s, 2a) i Montrezl Harrell (24p, 8s) dok je LaMelo Ball upisao triple-double (14p, 14a, 10s).

Brooklyn je izgubio još jednu utakmicu, ovaj put od Washingtona na domaćem parketu. Za Netse nisu igrali Kevin Durant, Kyrie Irving i Ben Simmons, a to su iskoristili Wizardsi koji su imali 7 igrača s dvoznamenkastim brojem poena. Najviše je postigao Rui Hachimura (20p) dok su kod Netsa najbolji bili Patty Mills (22p, 3a, 3uk, 2s) i Cam Thomas (20p, 4s, 2a).

CJ McCollum je s 38 poena, 5 asistencija te po 2 skoka i ukradene lopte odigrao odličnu utakmicu za New Orleans, ali je imao problem što je na drugoj strani bio Luka Dončić koji je odigrao još jednu nevjerojatnu partiju. Slovenski košarkaš je postigao 49 poena te imao 15 skokova i 8 asistencija u pobjedi svoje momčadi, a priključili su mu se Jalen Brunson (23p, 6a) i Maxi Kleber (20p, 4s).

Rezultati:

Charlotte Hornets - Miami Heat 107:111 (dva produžetka)

Brooklyn Nets - Washington Wizards 103:117

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 118:125

Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 120:123

Tagovi: Ivica Zubac, Los Angeles Clippers, Joel Embiid, Karl-Anthony Towns, LaMarcus Aldridge, Luke Kennard, Reggie Jackson, Stephen Curry, Golden State Warriors
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE