GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zion Williamson ispisao povijest

Zion Williamson ispisao povijest
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.02.2020 / 08:49
Autor: SEEbiz / Index.hr
NEW ORLEANS - Zion Williamson nastavio je fenomenalan ulazak u NBA karijeru rušeći rekorde i vodeći svoje New Orleans Pelicanse prema doigravanju.

Čudesni 19-godišnjak je u domaćoj pobjedi protiv Cleveland Cavaliersa 116:104 zabio 24 poena i tako postao prvi tinejdžer (mlađi od 20 godina) s 10 utakmica u nizu od barem 20 poena u NBA ligi. Prije njega taj rekord je kao rookie držao Carmelo Anthony s devet takvih utakmica.

Ovo mu je bila tek 14. utakmica u karijeri, a u njih 12 je zabio preko 20 poena. To je najbolji učinak nekog NBA košarkaša u prvih 14 utakmica karijere u 38 godina, kada je posljednji put isto napravio Terry Cummings.

Zion Williamson je košarkaš o kojem se najviše priča još otkako je 2003. direktno iz srednje škole u Cleveland Cavalierse stigao LeBron James. Williamson ima nevjerojatnu skočnost, brzinu i eksplozivnost za čovjeka koji je visok 198 centimetara i ima 129 kilograma.

Stil igre mu je sličan Charlesu Barkleyju, ali ima skočnost LeBrona Jamesa u naponu snage, a takvog igrača u povijesti košarke još nismo vidjeli. Ima samo 19 godina, a zbog spomenutog atleticizma postao je senzacija već u srednjoj školi.

No stručnjaci su zabrinuti što ima 129 kilograma jer strahuju da bi zbog takve mase i stila igre mogao imati velikih problema s ozljedama.

Tagovi: Zion Williamson, New Orleans Pelicans, Carmelo Anthony
PROČITAJ I OVO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE