GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zašto tonu dionice Borussije Dortmund?

Zašto tonu dionice Borussije Dortmund?
LOŠ TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2020 / 11:10
Autor: Siniša Malus
FRANKFURT - Dioničari dortmundske Borussije ne spavaju mirno od početka krize s koronavirusom.

U posljednje dvije godine dionicama jedinog njemačkog nogometnog kluba koje kotiraju na burzi išlo je sasvim dobro. Nada u sportski uspjeh, a time i daljnja ekonomska stabilnost, podigli su dionice Borussije Dortmund na više od 10 eura.

Nagli pad uslijedio je na početku krize s koronavirusom. U roku od tjedan dana dionice su izgubile čak trećinu svoje vrijednosti. Bundesliga je prekinula sezonu i sada se kladimo da će to možda moći nastaviti sredinom svibnja - sa stadionima na kojima vjerojatno neće smjeti biti gledatelja.

Egzistencijalni strahovi šire se u nogometnoj industriji. Novčani tok od medijskog marketinga, sponzora i prodaje ulaznica za sada je zaustavljen. To posebno pogađa klubove koji su potpuno okrenuti tržištu i iza kojega ne stoji "bogati gazda". A baš je takav klub Borussia Dortmund.

Svijetla točka ovog otužnog razdoblja za nogomet je probuđena humanost. Igrači Borussije Dortmund pristali su na prijedlog uprave da im se tijekom prisilnog neigranja zbog pandemije koronavirusa plaće smanje za 20 posto kako bi se tako ušteđenim novcem sačuvala brojna radna mjesta u klubu.

Dok traje pauza, nogometaši Borussije dobivat će 20 posto manju plaću nego u normalnim okolnostima, a ako se natjecanja nastave iza zatvorenih vrata, plaće će im biti 10 posto niže.

Trener Lucien Favre, koji godišnje zarađuje 4,5 miliona eura, pozdravio je ovu odluku i izjavio da je sretan što će smanjenjem njegove plaće netko zadržati posao.

Borussia na plaće godišnje troši oko 140 milijuna eura, što znači da će ovim rezanjem uštedjeti 28 milijuna eura.

Tagovi: Borussia Dortmund, Bundesliga, Lucien Favre, Frankfurtska burza, koronavirus,
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE