GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zajec okuplja generacije igrača Dinama na promociji svoje biografije

Zajec okuplja generacije igrača Dinama na promociji svoje biografije
BIOGRAFIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2022 / 14:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Točno na dan kada je prije 40 godina momčad Dinama na autocesti Niš - Beograd saznala da je zagrebački klub i matematički postao prvak bivše države tadašnji kapetan Dinama Velimir Zajec predstavit će u ponedjeljak, 25. travnja u Zagrebu knjigu “Zeko - biografija Velimira Zajeca”.

U ponedjeljak, u dvorani kazališta Komedija, održati će se svečana promocija knjige "Zeko-biografija Velimira Zajeca", a uz Zajeca će na pozornici biti njegova trener iz 1982. Miroslav Ćiro Blažević, nogometni kroničar Anton Samovojska, te autor knjige Sanjin Španović.

Osim njih dolazak su potvrdili i brojni igrači z generacije 1982, njegovi suradnici iz raznih generacija u Dinamu, ali i drugi prijatelji i visoki, nogometni i društveni dužnosnici.

"Veselim se ovoj večeri na kojoj ćemo se prisjetiti brojnih uspjeha našeg Dinama, vidjeti se s mnogim igračima i prijateljima s kojima dugo nismo i predstaviti ovu knjigu. Pripremljen je zanimljiv program koji će biti svojevrsno putovanje kroz moju igračku, direktorsku i trenersku karijeru s naravno naglaskom na tu 1982. godinu koja je obilježila cijelu moju generaciju i karijeru", kazao je Velimir Zajec.

Podsjetimo, 25. travnja 1982. godine Dinamo je na gostovanju u Nišu odigrao lošu utakmicu i izgubio 0-3 od domaćina Radničkog. Autobus s igračima krenut će poslije utakmice iz Niša do Beograda u isto vrijeme kada će svoj susret u Osijeku početi Crvena zvezda. Na kraju će Osijek pobijediti Crvenu Zvezdu koja je time izgubila i teoretsku šansu da u zadnja dva kola prestigne plave. Dinamo Zagreb postao je i matematički prvak.

“Mi smo plakali, svi koji su bili u busu su plakali. Mi smo zapravo tu tekmu u Nišu odvratno odigrali, razvalili su nas. To je bila isto Zvezdina kombinacija, stimulirali su sve. I tu smo se doveli u situaciju kao i generacija 1967. koja je izgubila tada naslov u zadnja dva kola kada je dobila po tamburi. Srećom Osijek je odradio svoje i ništa se više nije moglo upropastiti. Taj osjećaj u autobusu, ma nitko nije mogao vjerovati, svi se grlimo, plačemo, nazdravljamo, čak smo i se i uspjeli slikati jer je Zvonimir Milčec imao fotoaparat”, prisjetio se Zajec u razgovoru za knjigu.

Knjiga “Zeko - biografija Velimira Zajeca” puštena je nedavno u prodaju, a na 480 stranica kroz razgovore s 96 sugovornika i više od 100 arhivskih članaka, autor knjige Sanjin Španović ispričao je Zajecovu karijeru ne samo kao kapetana Dinama, već i onu kao igrača Panathinaikosa, te trenera i direktora ova dva kluba i otkrio brojne nepoznate detalje povezane i s brojnim hrvatskim i grčkim nogometnim legendama. Također u knjizi se nalazi i preko 150 fotografija od kojih brojne nisu nikad dosad viđene u javnosti.

Povodom Međunarodnog dana knjige u subotu, 23. travnja na Cvjetnom trgu u Caffe bar Boniti od 12 sati primjerke knjige će potpisivati i sam Velimir Zajec.

Tagovi: Velimir Zajec, Dinamo, Ćiro Blažević, Sanjin Španović
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE