GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagreb: Ispraćaj hrvatskih olimpijaca

Zagreb: Ispraćaj hrvatskih olimpijaca
OLIMPIJSKE IGRE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.07.2021 / 14:47
Autor: SEEbiz/Glas Istre
ZAGREB- Najveća skupina hrvatskih olimpijaca krenut će u ponedjeljak put Tokija, a u zagrebačkome hotelu Westin upriličen je tradicionalni svečani ispraćaj.

Olimpijce su na putu u Japan ispratili brojni uglednici poput ministrice turizma i sporta Nikolina Brnjac, izaslanik predsjednika RH Željko Jovanović, državni tajnik Tomislav Družak, čelnika Hrvatskog olimpijskog odbora i veleposlanice Japana u Hrvatskoj Misako Kaji.

"Ipak će biti Olimpijskih igara, bit će neobične, izazovne, ali prošli smo i gore stvari zajedno pa ćemo se snaći. Bit će to potpuno neubičajene Igre, bit će puno nesportskih izazova. Budite spremni na drugačije, neće biti druženja, gledatelja, ali nastojte uživati u ovim Igrama, one su produkt vremena u kojem živimo", rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Među nazočnim sportašima u Kristalnoj dvorani nalazili su se i jedni od najvećih hrvatskih aduta za olimpijske medalje.

"Meni su ove druge Igre, a drago mi je što smo čak tri u Tokiju, što je veliki uspjeh hrvatskog džuda", kazala je svjetska prvakinja džudašica Barbara Matić, dok je jedini hrvatski karatist Ivan Kvesić ponosan što će predstavljati Hrvatsku u Tokiju.

"Karate je prvi puta na OI, jako sam motiviran i dobro sam pripremljen. Bit će nas svega 10 u kategoriji, a čak šest su svjetski prvaci, sadašnji i bivši. Obećavam da ću dati sve od sebe", kazao je svjetski prvak u karateu Kvesić.

"Nadam se da ćemo imati priliku još jednu medalju, dobro smo se pripremili i znamo što nas očekuje. Nama je ova pauza dobro došla jer smo se uigrali, s obzirom da zajedno jedrimo u 49eru tek od 2017. godine", kazao je olimpijski jedriličarski prvak Šime Fantela, koji će jedriti s mlađim bratom Mihovilom u klasi 40er.

Hrvatsku će u Tokiju predstavljati 59 sportaša u 16 sportova, a u ponedjeljak će otputovati jedriličari, džudaši, karatist Ivan Kvesić, taekwondaši i veslači. U hrvatskoj delegaciji će biti oko 125 osoba, uključujući trenere, tehničko osoblje i članove Misije HOO-a.

U Tokio je već otputovao, kao prvi hrvatski olimpijac, kajakaš Matija Marinić, a među zadnjima će put Tokija dvostruka olimpijska pobjednica Sandra Perković 21.srpnja.

Tagovi: olimpijske igre, hrvatski olimpijci, HOO, Zlatko Mateša, ispraćaj, Tokio
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE