GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zadnji dan crowdfunding kampanje za knjigu o Zajecu: Knjiga nije završena, a već je prodano skoro 300 primjeraka

Zadnji dan crowdfunding kampanje za knjigu o Zajecu: Knjiga nije završena, a već je prodano skoro 300 primjeraka
VELIKI INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.03.2021 / 08:17
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Skoro 300 primjeraka knjige Zeko - biografija Velimira Zajeca prodao je putem Crowdfunding kampanje autor knjige Sanjin Španović u proteklih mjesec dana. Kampanja završava danas, no, ono što zanimljivo - knjiga o legendarnom kapetanu Dinama još nije niti napisana.

- Prezadovoljan sam tom brojkom prodanih primjeraka i ostvarenim ciljem Crowdfunding kampanje koja traje još danas. Mislim da je cijela ta kampanja stvorila tu emociju među brojnim Dinamovcima, zabavila mnoge i vratila ih malo u neka lijepa, romantična vremena Dinamove povijesti, ali napravila knjizi iznimnu reklamu. Možda mi je stvorila i svojevrstan teret jer knjiga mora ostvariti očekivanja i opravdati povjerenje koje su mi mnogi dali svojim uplatama - kaže Španović.

Velimir Zajec, legendarni kapetan Dinama kaže da je vjerovatno za knjigu saznao zadnji.

- Knjigu su mi Španović kao autor i moj prijatelj i dugogodišnji suradnik Milan Šulentić složili iza leđa. Nisam imao pojma da se knjiga radi, već je pola intervjua bilo gotovo kad se meni to priopćilo. Poput najboljih krilnih igrača doveli su me pred gotov čin i centrirali mi loptu koju nisam mogao ne zabiti - našalit će se Velimir Zajec o knjizi i dodati:

- Mislim da će knjiga biti zanimljiva i to svim generacijama ljubitelja Dinama, ali i nogometa uopće.

Za potrebe pisanja biografije Španović je dosad odradio preko 40 razgovora sa raznim sugovornicima iz svih faza života Velimira Zajeca, kao i nekoliko razgovora sa njime.

- Neću otkriti imena, ali sjeo sam i razgovarao sa mnogima s kojima možda u privatnom životu ne bi. Ali, nije mi žao jer su se pokazali iznimno zahvalnim sugovornicima i dali svoje viđenje na neka događanja oko Dinama i u Dinamu sa dugačkim vremenskim odmakom - kazao je Španović koji na pitanje koje je poglavlje karijere Velimira Zajeca bilo najzanimljivije odgovara:

- To bi bio definitivno početak karijere, nikad priznati naslov prvaka Jugoslavije zbog slučaja Tomić i naravno osvajanje naslova 1982. godine. Ono što je zanimljivo da je sve to uskoro povezano jedno sa drugim i isprepliće se kroz ta prva poglavlja - kazao je Španović.

Kada će knjiga točno biti izdana, ne zna odgovoriti, jer kako kaže, sve ovisi o epidemiji korona virusa u Grčkoj gdje mora otići odraditi razgovore sa legendama Panathinaikosa, drugog velikog kluba Velimira Zajeca. No, vjeruje da bi to mogao obaviti tijekom travnja.

Svi zainteresirani knjigu do danas navečer na www.zajec5.com i biti dio projekta stvaranja knjige o, kako kaže Španović, najkompletnijoj osobi Dinama i sigurno jednoj od ponajvećih legendi plavih.

Tagovi: Sanjin Španović, crowdfunding, Velimir Zajec, Dinamo, Pivovara Medvedgrad, Milan Šulentić
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE