GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Yoshiro Mori podnio ostavku

Yoshiro Mori podnio ostavku
SEKSIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2021 / 08:26
Autor: SEEbiz / H

TOKYO - Šef Olimpijskih igara Tokio 2020 Yoshiro Mori podnio je u petak ostavku, nakon seksističkih komentara koji su izazvali kritike u zemlji i inozemstvu zbog kojih se ponovno ispričao.

"Moji neprimjereni komentari izazvali su velike probleme. Žao mi je", rekao je Mori (83) na sastanku organizacijskog odbora Olimpijskih igara.

Naglasio je da je sada najvažnije osigurati da Olimpijske igre u Tokiju budu uspješne.

Osamdesettrogodišnji Mori, bivši japanski premijer, izazvao je zgražanje diljem svijeta svojim seksističkim komentarima da žene previše govore, koje je izgovorio na sastanku olimpijskog odbora.

Ispričao se, ali je dosad odbijao podnijeti ostavku, unatoč sve brojnijim zahtjevima da odstupi.

Njegova ostavka manje od šest mjeseci prije početka Ljetnih olimpijskih igara raspirit će nove sumnje u to da će se odgođene Olimpijske igre održati ove godine.

Olimpijski odbor već sada razmišlja o tome kako održati sigurne Igre, na kojima će se okupiti tisuće natjecatelja, a moguće i gledatelja, u jeku pandemije koronavirusa.

Iako se u četvrtak činilo da bi na njegovo mjesto mogao doći načelnik Olimpijskoga sela Saburo Kawabuchi, koji kaže da ga je Mori zamolio da ga zamijeni, u petak se ta opcija čini manje izglednom.

Tagovi: Yoshiro Mori, seksizam, Olimpijske igre u Tokiju
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE