GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

WTA Palermo: Kontaveit zaustavila Martić u polufinalu

WTA Palermo: Kontaveit zaustavila Martić u polufinalu
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2020 / 19:20
Autor: SEEbiz / H
PALERMO - Najbolja estonska tenisačica 24-godišnja Anett Kontaveit (WTA - 22.) svladala je u subotu najbolju hrvatsku tenisačicu Petru Martić (WTA - 15.) sa 6-2, 6-4 za 89 minuta i plasirala se u finale WTA turnira u Palermu.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, a Estonka je uzvratila Martić za poraz u četvrtfinalu ovogodišnjeg turnira u Dubaiju.

Kontaveit je bolje počela meč i 'breakom' u četvrtom gemu prva došla do prednosti. Martić je imala priliku vratiti 'break' u sedmom gemu, ali je Estonka spasila jedinu priliku hrvatske tenisačice za oduzimanje servisa u prvom setu, a potom još jednim 'breakom' došla do prvog seta nakon 35 minuta igre.

Martić je drugi set otvorila 'breakom' i činilo se da slijedi preokret. No, uslijedila je serija Kontaveit u kojoj je osvojila četiri uzastopna gema za vodstvo 4-1. Do 5-3 je Estonka držala stvorenu prednost, ali je servirajući za pobjedu osvojila samo jedan poen pa se Martić nakratko vratila u meč.

No, uslijedio je desetominutni prekid u kojem je hrvatska tenisačica primila liječničku pomoć, zbog problema s desnim butnim mišićem. Kad se vratila, Martić je servirala za produžetak dvoboja, ali ju je Kontaveit ostavila bez poena i prilike da se nastavi boriti za svoj peti finale na WTA turnirima.

Sa samo 57 posto osvojenih poena na prvom i 36 posto na drugom servisu Petra Martić se nije mogla nadati boljem ishodu protiv 22. tenisačice svijeta.

Kontaveit će se u nedjelju u svom šestom finalu na WTA turnirima boriti za svoj drugi naslov. Prvi je osvojila prije tri godine na travnatoj podlozi u nizozemskom 's-Hertogenboschu, a posljednji finale je igrala prošle godine u Stuttgartu.

Estonka će za suparnicu imati pobjednicu drugog polufinala u kojem se sastaju Talijanka Camila Giorgi (WTA - 89.) i Francuskinja Fiona Ferro (WTA - 53.).

WTA Palermo - polufinale

Anett Kontaveit (Est/4) - PETRA MARTIĆ (HRV/1) 6-2, 6-4

Tagovi: Anett Kontaveit, Petra Martić
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE