GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wimbledon: Đoković na korak do 20. Grand Slam naslova

Wimbledon: Đoković na korak do 20. Grand Slam naslova
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2021 / 21:50
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Najbolji tenisač svijeta 34-godišnji Srbin Novak Đoković plasirao se u petak u svoje sedmo wimbledonsko finale u kojem ga čeka Talijan Matteo Berrettini, nakon što je sa 7-6 (3), 7-5, 7-5 svladao 22-godišnjeg Kanađanina Denisa Shapovalova (ATP - 12.).

Đoković je u vrlo napetom i izjednačenom meču za pobjedu trebao dva sata i 44 minute, a to mu je sedmi trijumf u isto toliko dvoboja s ljevorukim Kanađaninom.

Najbolji tenisač svijeta je u prvom setu zaostajao 3-5, ali Shapovalov nije uspio doći do set-lopte. Kad je servirao za set i u odlučujućem 'tie-breaku' Kanađanin je napravio previše pogrešaka da branitelj naslova osvojenog 2019. to ne bi iskoristio.

Shapovalov je u drugom setu propustio pet 'break-lopti', tri u četvrtom i još dvije u šestom setu, prije nego što je u 11. gemu izgubio servis, kad je Đoković došao do svoje jedine prilike za 'break' i potvrdio ga u sljedećem gemu. Slično se ponovilo i u trećem setu u kojem je Kanađanin imao tri prilike da povede s 2-0. No, kad je to izvukao, Đoković je zagospodario terenom i ponovno slomio suparnikov servis u 11. gemu te bez izgubljenog poena odservirao za plasman u finale.

Kanađanin je meč završio s jednom iskorištenom od 11 prilika za 'break', a prema porazu ga je odvelo i 36 neprisiljenih pogrešaka. Đoković ih je imao samo 15.

Đokovićev suparnik u njegovom 30. finalu na Grand Slam turnirima bit će 25-godišnji Talijan Matteo Berrettini koji je sa 6-3, 6-0, 6-7 (3), 6-4 nadigrao Poljaka Huberta Hurkacza i tako postao prvi talijanski tenisač u povijesti koji će se boriti za wimbledonski trofej. Berrettini je ujedno i prvi Talijan u finalu Grand Slam turnira u zadnjih 45 godina, otkako je Adriano Panatta 1976. osvojio naslov u Roland Garrosu.

Đokoviću i Berrettiniju će to biti treći međusobni dvoboj. U prva dva slavio je srpski tenisač, 2019. u dva seta na ATP Finalu u londonskoj O2 Areni te ove godine u četvrtfinalu Roland Garrosa, kad su Đokoviću za pobjedu trebala četiri seta.

Nedjeljno finale će započeti u 15 sati, šest sati prije nego što će se na Wembleyju za naslov prvaka Europe u nogometu boriti reprezentacije Engleske i Italije.

Uspije li osvojiti svoj šesti wimbledonski trofej, Novak Đoković će doći do 20. Grand Slam naslova i izjednačiti se sa surekorderima Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom, a onda će mu nedostajati još samo trijumf na US Openu kako bi postao tek treći tenisač u povijesti koji je u istoj kalendarskoj godini osvojio sva četiri Grand Slam naslova, nakon što je to prvi napravio Amerikanac Donald Budge (1938.), a dvaput ponovio Australac Rod Laver (1962. i 1969.).

Tagovi: Novak Đoković, Wimbledon, Denis Shapovalov
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE