GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wenger: Zaleđe će sljedeće godine biti automatizirano

Wenger: Zaleđe će sljedeće godine biti automatizirano
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2021 / 19:14
Autor: SEEbiz / H
ZUERICH - Zaleđe će se signalizirati na automatiziran način u 2022. godini, u vrijeme Svjetskog prvenstva u Kataru, kazao je u utorak Arsène Wenger, direktor razvoja svjetskog nogometa u FIFA-i, ne otkrivajući modalitete takvog tehnološkog napretka.

"Postoje dobre šanse da će zaleđe biti automatizirano 2022. godine. Ja sam dužan čuvati tajnu, ali to će biti sljedeći veliki napredak u suđenju u nogometu", rekao je bivši trener Arsenala u utorak u Parizu.

Iako se danas odluke o ofsajdu ponekad donose pomoću video-potpomognutog suđenja (VAR), a suci su postavljeni ispred ekrana uživo, Wenger sugerira da nogomet može ići naprijed, bržom intervencijom tehnologije za rješavanje spornih situacija.

Ova je promjena već bila u pripremi za FIFA-u, koja je u lipnju 2020. objavila da planira "razviti poluautomatiziranu tehnologiju za signaliziranje zaleđa, kako bi VAR-u dala dodatne informacije koje će pojednostaviti donošenje odluka i optimizirati analizu slika".

Raspored ovog projekta trebao bi se stoga ubrzati s obzirom na Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje će se održati od 21. studenog do 18. prosinca 2022. godine.

U ožujku je Arsène Wenger najavio još jednu promjenu pravila u prosudbi dopuštenih i nedopuštenih faza igre, a zatim je IFAB-u, tijelu koje upravlja pravilima nogometgne igre, predložio prilagodbu pravila ofsajda isključujući slučajeve u kojima "dio tijela s kojim napadač može zabiti" ostaje u zakonitom položaju.

Ideja je "učiniti nogomet atraktivnijim" promicanjem napada i uzeti u obzir precizniju procjenu situacija koje dopušta VAR, precizirao je predsjednik Fife Gianni Infantino, čak i ako nikakvo eksperimentiranje na tu temu nije programirano zasad.

Tagovi: Arsene Wenger, zaleđe, ofsajd
PROČITAJ I OVO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE