GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Warriorsi zaustavili Jazz

Warriorsi zaustavili Jazz
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.01.2022 / 08:56
Autor: SEEbiz / H
SALT LAKE CITY - Serija pobjeda košarkaša Utah Jazza u NBA ligi zaustavljena je na šest nakon 116-123 domaćeg poraza od vodećeg sastava lige Golden State Warriorsa, a hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović je za Utah postigao 20 koševa uz šest skokova te po jednu asistenciju i osvojenu loptu.

Bogdanović je 2:13 minuta prije kraja susreta tricom poravnao na 111-111, no zatim je stvar u svoje ruke uzeo Stephen Curry koji je polaganjem i tricom odveo Warriorse na prednost 116-111 1:26 minuta prije isteka vremena. U posljednjoj minuti domaćim igračima preostalo je samo prekršajima pokušati isprovocirati preokret, ali Curry je pogodio i četiri od pet slobodnih bacanja te tako potvrdio pobjedu svog sastava.

Bogdanović je na terenu proveo 35 minuta uz šut za dva 3-4, tricu je gađao 4-10, a slobodna bacanja 2-2. Uz njega, po 20 koševa za Jazz ubacili su još Donovan Mitchell, Jordan Clarkson i Rudy Gobert, koji je i sakupio 19 skokova. Curry je bio najefikasniji igrač utakmice sa 28 ubačaja, Andrew Wiggins je dodao 25, a Otto Porter 20.

Jazz je pao na omjer pobjeda i poraza 26-10 te je i dalje treći u zapadnoj konferenciji i u čitavoj ligi, dok su Warriorsi na vrhu sa 28-7. Između njih su Phoenix Sunsi sa 27-8.

Los Angeles Clippersi su iako vrlo oslabljeni uspjeli kao gosti svladati Brooklyn Netse sa 120-116. Zbog toga što se nalazi u COVID protokolu, za Clipperse nije igrao niti hrvatski centar Ivica Zubac, a u sastavu nije bilo niti Paula Georgea, Kawhija Leonarda i Marcusa Morrisa. U takvoj situaciji istaknuo se veteran Eric Bledsoe sa 27 poena, po 19 su dodali Terance Mann i Reggie Jackson, dok Netsima nije bio dovoljan raspoloženi dvojac superzvijezda, James Harden je upisao "triple-double" sa 34 pogotka, 12 skokova i 13 asistencija, dok je Kevin Durant ubacio 28 uz po 9 skokova i asistencija. Na ulasku u posljednju minutu bilo je 113-112 za Netse, a nda je Justise Winslow poentirao na dodavanje Bledsoea, da bi Mann tricom odveo Clipperse na 117-113 23 sekunde prije kraja.

Clippersi su sada šesti na Zapadu sa 19-18, dok su Netsi izgubili čelo Istoka, pali su na 23-11, a pretekli su ih Chicago Bullsi koji su dramatičnom 120-119 pobjedom protiv Washington Wizardsa skočili na 24-10.

Sedmu uzastopnu pobjedu Bullsima donio je DeMar DeRozan nevjerojatnom tricom iz kuta igrališta preko ruku dvojice suparničkih igrača s istekom vremena. DeRozan je dvoboj okončao sa 28 koševa te je bio drugi strijelac svog sastava, Zach LaVine je ubacio 35, a odličan je bio i crnogorski centar Nikola Vučević sa 22 ubačaja i 12 skokova. Kod domaćih Wizardsa Kyle Kuzma je postigao 29 poena uz 12 skokova, a Bradley Beal 27 uz 17 asistencija, no momčad je pala na 50-postotni učinak od 18-18.

Prvaci Milwaukee Bucksi ostvarili su šestu pobjedu zaredom svladavši na svom terenu New Orleans Pelicanse sa 136-113, a u sjajnoj formi i dalje je Giannis Antetokounmpo nakon što je na Božić izišao iz COVID protokola. Sjajni Grk ostvario je "triple-double" sa 35 koševa, 16 skokova i 10 asistencija. Kod slabašnih Pelicansa najučinkovitiji je bio Jaxson Hayes sa 23 poena.

Milwaukee je sa 25-13 treći sastav Istoka, dok je New Orleans sa 13-23 pretposljednji, 14. na Zapadu.

Tagovi: Bojan Bogdanović, Stephen Curry, Golden State Warrriors, Ivica Zubac, Paul George
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE