GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wales u sudačkoj nadoknadi šokirao Hrvatsku i uzeo bod

Wales u sudačkoj nadoknadi šokirao Hrvatsku i uzeo bod
KVALIFIKACIJE ZA SP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2023 / 22:52
Autor: SEEbiz / index.hr
SPLIT - Hrvatska i Wales odigrali su 1:1 na rasprodanom Poljudu u prvom kolu skupine D kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje će se iduće godine održati u Njemačkoj. Andrej Kramarić zabio je u prvom poluvremenu utakmice u kojoj je momčad izbornika Zlatka Dalića bila puno bolja, ali su gosti u 93. minuti stigli do boda.

Kapetan Hrvatske Luka Modrić već u trećoj minuti pucao je s ruba kaznenog prostora, ali njegov udarac zaustavio je velški golman Danny Ward. Novi pokušaj bio je onaj Andreja Kramarića u 16. minuti, kojem je prethodila lijepa akcija Hrvatske. Ivan Perišić je glavom spustio dugu loptu za Matea Kovačića, a on petom atraktivno proslijedio Kramariću. Napadač Hrvatske, koji je igrao na desnom krilu, puknuo je iz voleja u donji desni kut. Ward je i to zaustavio.

Treći pokušaj Hrvatske donio je pogodak. Kramarić se spretno izborio za loptu pokraj Nica Williamsa. Sjurio se na gol Walesa i vrhom kopačke s ruba šesnaesterca pogodio u donji desni kut Wardova gola. Kramariću je to bio 23. pogodak za Hrvatsku u 82. nastupu

Wales je bio nemoćan u prvom poluvremenu. Novu priliku za momčad izbornika Zlatka Dalića ponovno je imao Modrić. Perišić mu je asistirao glavom, a desetka Hrvatske probala je iz prve pogoditi okvir gola. Lopta je otišla daleko iznad gola.

Do kraja prvog poluvremena istaknula se situacija iz 45. minute, kada je Kramarić pucao s 20-ak metara, iako je mogao dodati usamljenom Perišiću. Krilni igrač Hrvatske zbog tog se poteza naljutio na Kramarića.

Kovačić je u 50. minuti imao prvu priliku Hrvatske u drugom poluvremenu. Pokupio je odbijenu loptu, pa s Markom Livajom odigrao dupli pas. Kovačić se našao pred golom Walesa, ali nije uspio stisnuti loptu iz voleja, već je promašio gol. Livaja se u 53. minuti uhvatio za kuk, zbog čega ga je Dalić odmah izvadio iz igre.

Ušao je Petar Musa, napadač Benfice kojemu je ovo bio debi za hrvatsku reprezentaciju. Gosti su prvu ozbiljnu priliku imali u 60. minuti. Daniel James ostao je sam na drugoj stativi. Imao je vremena naciljati gol Hrvatske, ali pucao je pokraj stative. Bio je to jedini solidan period Velšana, koji su ukupno gledajući odigrali slabu utakmicu.

Musi je trebalo šest minuta kako bi se našao u prilici. Borna Sosa je kombinirao s Perišićem, koji je dodao Musi. On nije oklijevao te je prizemnim udarcem gađao suprotni kut. Lopta se odbila od bloka i otišla pokraj stative.

Perišić je u 83. minuti skoro zabio golčinu. Premda je imao vremena i prostora primiti dugo dodavanje, igrač Tottenhama puknuo je iz prve prije no što je pala na tlo. Teško je reći je li pokušao zabiti gol ili ubaciti, ali svakako je pogodio prečku.

Golman Ward ostao je na krivoj nozi i samo je pogledom ispratio let lopte. Do kraja susreta su po jednu priliku imali Nikola Vlašić i Perišić, no oba puta je loptu u ruke uhvatio Ward. Kada se činilo da će Hrvatska pobijediti, Wales je zabio nakon ubačaja iz auta.

Nathan Broadhead, igrač koji je ušao u drugom dijelu, dočekao je loptu na drugoj stativi nakon što je ona prebačena glavom. Juranović je zakasnio, Livaković nije stigao zatvoriti kut i Wales je zabio za konačnih 1:1. Hrvatska u utorak, 28. veljače gostuje u Turskoj.

Tagovi: hrvatska nogometna reprezentacija, Nathan Broadhead, Wales, Andrej Kramarić
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE