GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wales izborio plasman na SP u Kataru

Wales izborio plasman na SP u Kataru
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2022 / 20:14
Autor: SEEbiz / H
CARDIFF - Tek drugi put u povijesti nogometna reprezentacija Walesa izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. nakon što je u finalu europskog play-offa u Cardiffu pobijedila Ukrajinu sa 1-0.

Wales je do sada jedini put na smotri najboljih selekcija svijeta sudjelovao u Švedskoj 1958. godine doguravši do četvrtfinala.

Wales je tako postao posljednja, 13. europska reprezentacija koja je izvadila vizu za Katara gdje će igrati u skupini B s reprezentacijama Engleske, Irana i SAD-a.

Pitanje pobjednika razriješio je autogol Andrija Jarmolenka u 34. minuti. Gareth Bale je pucao iz slobodnog udarca, a napadač West Hama je s glavom skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

No, junak susreta je bio domaći vratar Wayne Hennessey koji je radio čuda. Ukrajinci su tijekom susreta uputili 19 udaraca prema suparničkim vratima pri čemu devet u okvir, no Hennessey je bio sjajan. Bila je to sasvim sigurno jedna od najboljih predstava u karijeri 35-godišnje "jedinice" engleskog Burnleyja.

Preostala su još dva prazna mjesta na World Cupu, a sve će biti razriješeno nakon interkontinentalnih kvalifikacija.

U utorak, 7. lipnja u Al Rayyanu će finalnu utakmicu dodatnih kvalifikacija u Azijskoj konfederaciji igrati reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata i Australije. Pobjednik tog dvoboja će se 13. lipnja na istom stadionu protiv Perua boriti za mjesto u skupini D na završnom turniru, u koju su smještene izabrane vrste Francuske, Danske i Tunisa.

Dan kasnije, 14. lipnja u Al Rayyanu će se nogometaši Novog Zelanda i Kostarike boriti za posljednje mjesto na završnom turniru Svjetskog prvenstva 2022. kojem je domaćin Katar. Pobjednik tog dvoboja zauzet će mjesto u skupini E na završnom turniru zajedno s reprezentacijama Španjolske, Njemačke i Japana.

Tagovi: Wales, Gareth Bale, Andrij Jarmolenko, Wayne Hennessey
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE