GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrsaljko: Svjesni smo da moramo preuzeti rizik

Vrsaljko: Svjesni smo da moramo preuzeti rizik
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2021 / 14:48
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Hrvatski nogometni reprezentativci Šime Vrsaljko i Mateo Kovačić dan nakon 0-1 poraza od Slovenije na startu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. slažu se kako sada više nemaju pravo na slab rezultat do kraja kvalifikacija.

Povratnik u reprezentaciju nakon dvije i pol godine koliko je izbivao zbog raznih ozljeda Šime Vrsaljko objasnio je što mu znači ponovni boravak među "vatrenima".

"Da mi je netko rekao nakon svjetskog prvenstva da dvije i pol godine neću igrati za reprezentaciju, vjerojatno bih mu rekao da je lud. No, ništa se nije promijenilo iako je došlo dosta mladih igrača, oni su se prilagodili na atmosferu koja je uvijek vladala u našoj reprezentaciji. Sam povratak u reprezentaciju donosi zadovoljstvo, samo druženje s momcima i boravak s njima svakoga dana. Međutim, nismo tu samo da se družimo, već i da ostvarujemo rezultate. Oni kreiraju i atmosferu i što nam donosi najveće zadovoljstvo", kazao je Vrsaljko koji je potom osvrnuo na utakmicu u Ljubljani:

"Problem nije bio ni taktičke ni tehničke prirode. Više je riječ o nekim drugim stvarima koje mi osobno znamo, tako da ćemo ih ispraviti već u sljedećim utakmicama. Iako se u kvalifikacijama može svašta dogoditi, svjesni smo kako više nemamo pravo na loš rezultat. Možda je u neku ruku i dobro što se to dogodilo na startu pa ćemo u narednim utakmicama biti konkretniji".

Već za dva dana Hrvatska će u Rijeci dočekati Cipar, a samo tri dana potom i Malta.

"Danas sve reprezentacije dobro stoje, kako ofenzivno tako i defenzivno i uvijek vas mogu ugroziti ili iz kontre ili iz polukontre. Mi smo ti koji smo u svim sljedećim utakmicama favoriti i sigurno ćemo se morati više potruditi nego što je bilo jučer da postignemo zgoditak i da usmjerimo pozitivnu energiju u nadolazeće utakmice. Svjesni smo da moramo preuzeti rizik, mi smo na to spremni i uvjeren sam kako imamo kvalitetu i znanja da to uspješno riješimo", zaključio je Vrsaljko.

Mateo Kovačić slaže se s Vrsaljkom kako ima dovoljno vremena do kraja kvalifikacija za ispraviti kiks iz Ljubljane.

"Bolje da se poraz dogodio sada nego kasnije. Bili smo puno puta u ovakvim situacijama, ali siguran sam kako ćemo uz našu kvalitetu to moći ispraviti. Nismo odigrali pravu utakmicu, moramo se popraviti ako se želimo kvalificirati za svjetsko", smatra Kovačić.
Upitan je li u utakmici u Sloveniji problem bio taktičke prirode, odnosno što su četvorica veznih igrača, među kojima i on, bili postavljeni u romb, Kovačić je odgovorio:

"Ušli smo dobro u utakmicu, ali nakon gola smo pali. Nismo dobro stajali na terenu, ali ne bih za to krivio formaciju. Više bih krivio naš pristup, jer objektivno smo bolja ekipa od Slovenije, ali to jučer nismo pokazali ni u taktičkom niti u trkačkom smislu".

Kovačić je svjestan kako je sada imperativ osvojiti šest bodova u utakmicama protiv Cipra i Malte.

"Trebat će nam puno strpljenja protiv Cipra i Malte. Trebat ćemo ići okomito prema golu, a ne kružiti kao jučer. U tome nam može pomoći i veći broj kvalitetnih igrača koje mamo na raspolaganju, a to jako bitno u ovako gustom rasporedu", dodao je veznjak Chelseaja.

Tagovi: Šime Vrsaljko, Mateo Kovačić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE