GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrsaljko ponovo na Dalićevu popisu

Vrsaljko ponovo na Dalićevu popisu
POVRATNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2022 / 12:23
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ovog ponedjeljka objavio je popis igrača koje će povesti na pripremni turnir u Katar, a na kojem će 26., odnosno 29. ožujka, u Dohi igrati protiv Slovenije i Bugarske.

Prvi put nakon splitske pobjede protiv Rusije i osiguranog nastupna na Mundijalu kraje godine u Kataru izbornik Zlatko Dalić ponovno će okupiti svoje igrače.

U želji da što bolje budu adaptirani na (klimatske) uvjete koji bi i krajem godine mogli biti donekle slični aktualnima, izbornik će s igračima krajem ožujka u Dohi odigrati dvije prijateljske utakmice. Prvo protiv Slovenije, a tri dana kasnije i protiv Bugarske.

Naravno, iako je do SP-a još ostalo jako puno, jer u međuvremenu će se završiti ova sezona, počet će i nova, upitno je u kakvoj će formi biti pojedini igrači, ali s velikim se nestrpljenjem čekao Dalićev današnji popis - sigurni smo, ako ne bude nikakvih problema (op.a., čitaj ozljeda) da bi ti igrači trebali i biti na popisu za Svjetsko prvenstvo.

Ipak, jasno je da neki igrači, a koji bi se mogli naći na popisu za SP, nisu u prvom planu (poput golmana Ive Grbića) ili da su duže vrijeme bili izvan stroja zbog zdravlja (Josip Stanišić). Ni Nikola Vlašić nema pravu minutažu u West Hamu, ali bio je (gotovo) siguran u Dalićevom izboru. Prema tome, posve je jasno da će biti još promjena do studenoga, ali sigurno će i ove prijateljske utakmice biti prilika nekima da se nametnu. Osim igrama, tako i odnosom i ponašanjem. Jer znamo da su i neki zaslužni(ji) zbog takvih ispada izgubili mjesto.

'Ovo nam je kao team building, da se združimo. Dosad je bio imperativ rezultata, ali sada će biti opuštenije, želimo rezultat, ali prije svega da se zbližimo', najavio je izbornik Dalić.

'Pokušat ćemo u Dohi igrati s tri igrača u zadnjem redu, ali to ne znači da ćemo generalno promijeniti sustav. Probat ćemo promijeniti naš način igre jer nakon dugo vremena imamo napokon dovoljno treninga da to pokušamo. Naši igrači tako igraju u klubovima i pokušat ćemo vidjeti kako to izgleda u reprezentaciji. Imamo nekoliko problema s igračima, Lovren je malo ozljeđen, ali ide s nama u Dohu. Pokušat ćemo Perišića, pokušat ćemo Sosu, imamo puno igrača koji igraju iste pozicije, ali dat ćemo minutažu igračima pa ćemo vidjeti tko je u čemu najbolji.'

Među putnicima je nakon dosta vremena i Šime Vrsaljko.

'Ono što je bilo između Vrsaljka i mene ostaje između nas, ali sada se vratio, igra dobro. I takav nam treba. Nažalost, sada se ozlijedio, ali vidjet ćemo kako će se razvijati situacija', pojasnio je Dalić poziv Vrsaljku.

Tagovi: Šime Vrsaljko, Atletico Madrid, Zlatko Dalić, Mario Mandžukić
PROČITAJ I OVO
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
BOKS
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
ZAGREB - Filip Hrgović (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE