GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vodstvo EFL-a objavilo kako završava sezona, Bilić korak do Premiershipa

Vodstvo EFL-a objavilo kako završava sezona, Bilić korak do Premiershipa
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2020 / 16:36
Autor: SEEbiz / Index.hr
LONDON - English Football League, pod kojom su druga, treća i četvrta liga nogometa u toj državi, objavila je preporuku o završetku sezone prekinute zbog pandemije koronavirusa.

U pismu klubovima stoji:

1. Nastavak sezone 2019/20 u njenom standardnom formatu je najprikladniji što se tiče sportskog integriteta, ali vodstvo lige prihvaća da postoje okolonosti koje bi mogle dovesti do definitivnog prekida sezone, točnije njenog okončanja na osnovu situacije kakva je bila na tablici u trenutku prekida ili da dođe to takve situacije da se sezona ne može završiti.

2. To znači da u slučaju ranijeg okončanja sezone:

a) konačni poredak odlučio bi broj osvojenih bodova po utakmici

b) bilo bi prelazaka u viši rang i ispadanja u niži

c) Play-Off za prelazak u viši rang bi se u svakom slučaju igrali i u njima bi sudjelovala četiri kluba.

3. Ako se Play-Offovi ne bi mogli igrati, vodstvo lige će odlučiti kako riješiti tu situaciju.

4. Vodstvo lige drži da bi se odluka o definitivnom prekidu sezone u nekoj ligi mogla donijeti ako za nju bude 51 posto klubova koji se u ligi natječu.

Bilić i njegov WBA najviše bi profitirali ovakvom odlukom jer devet kola prije kraja prvenstva drže drugu poziciju, zadnju koja izravno vodi u Premiership. Šest bodova iza Bilićevog kluba je Fulham, koji, naravno, ne želi ni čuti za ovakav rasplet jer do kraja prvenstva ima se igrati još puno pa Cottagersi pikiraju na poziciju koju drži Bilić. U engleskoj drugoj ligi klubovi plasirani od trećeg do šestog mjesta po završetku regularnog dijela sezone razigravaju za jedno preostalo mjesto koje vodi u Premiership.

Tagovi: English Football League, Premier league, Slaven Bilić, West Bromwich Albion
PROČITAJ I OVO
Željezničar traži strateškog partnera
PARTNERSTVO
Željezničar traži strateškog partnera
SARAJEVO - FK Željezničar objavljuje javni poziv za uspostavljanje strateškog partnerstva s potencijalnim investitorima.
Hajduk oborio negativni rekord
KATASTROFA
Hajduk oborio negativni rekord
SPLIT - Hajduk je protiv Osijeka prošlog vikenda upisao peti uzastopni poraz (1:2) u svim službenim natjecanjima što je niz kakav ne pamti od proljeća 1980. godine.
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
KOŠARKA
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
NEW YORK - Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijske igre dolazi s najvećim zvijezdama. Poznato je 11 imena koja će imati za cilj donijeti novo zlato.
Ante Budimir slomio tri rebra
OZLJEDA
Ante Budimir slomio tri rebra
PAMPLONA - Ante Budimir (32) je u najboljoj sezoni karijere doživio partiju iz noćne more, i to u najgorem trenutku. Napadač Osasune i drugi najbolji strijelac La Lige sa 16 golova je u sudačkoj nadoknadi utakmice 31. kola protiv Valencije, pri vodstvu suparnika 1:0, izborio penal.
Hrgović će uskoro imati meč karijere
BOKS
Hrgović će uskoro imati meč karijere
ZAGREB - Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović će 1. lipnja u Rijadu na Matchroom vs. Queensberry: 5v5 priredbi odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE