GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlasnik Mavericksa Mark Cuban spreman kleknuti s igračima

Vlasnik Mavericksa Mark Cuban spreman kleknuti s igračima
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.06.2020 / 12:37
Autor: SEEbiz / H
DALLAS - Vlasnik NBA momčadi Mark Cuban izjavio je u četvrtak da bi sjevernoamerička košarkaška liga trebala dopustiti igračima da kleknu na jedno koljeno tijekom intorniranja američke himne, dodavši da je i on spreman to učiniti u znak prosvjeda protiv rasne nejednakosti.

"Nadam se da ćemo se znati prilagoditi", izjavio je Cuban za ESPN. "Nadam se da ćemo odobriti igračima da naprave što im nalaže srce. Podržat ću ih".

NBA trenutačno obvezuje igrače i trenere da stoje uspravno za vrijeme intorniranja himne. No Cuban je ocijenio da bi Liga mogla promijeniti svoje stajalište kada se nastavi sezona od 31. srpnja u Disney Worldu te omogućiti igračima da tako izraze svoj prosvjed protiv rasne nejednakosti.

"Bio bih ponosan na niih. Pridružio bih im se", naglasio je Cuban koji je, međutim, 2017. tražio od igrača Dallasa da ne kleknu kako bi izrazili potporu bivšem igraču NFL-a Colinu Kaepernicku.

"Mislim da smo puno od tada naučili", kazao je." Mislim da smo se od tada razvili kao zemlja. To je zaista jedinstveni trenutak u kojem možemo rasti kao društvo i biti svjesni izazova kroz koje prolaze manjinske zajednice".

Ovaj 61-godišnji milijarder smatra da klečanje za vrijeme himne ne predstavlja nikakvu uvredu za američku zastavu ili za državu, suprotno od Donalda Trumpa.

Tagovi: Mark Cuban, Dallas Mavericks, Black Lives Matter
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE