GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlasnici Manchester Cityja preuzeli već jedanaesti klub

Vlasnici Manchester Cityja preuzeli već jedanaesti klub
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2022 / 16:52
Autor: SEEbiz / H
RIM - Vlasnici engleskog nogometnog prvaka Manchester Cityja, City Football Group (CFG) kupili su većinski udio u talijanskom drugoligašu Palermu, već jedanaestom klubu u kojem imaju udio u vlasništvu.

Grupacija je objavila da je svom opsežnom portfelju dodala klub iz Serie B nakon što je kupila većinski udio u sicilijanskoj momčadi.

Bivši vlasnik Dario Mirri zadržava 20 % i ostat će predsjednik kluba i predsjednik uprave.

"Naš cilj je u sljedećih nekoliko godina ući u Serie A", rekao je izvršni direktor CFG-a Ferrano Soriano.

"Naš plan je ambiciozan, ali ovaj klub treba Serie A. Palermo je povijesni veliki klub i ima snažan i ponosan identitet. Neće biti lako, morat ćemo naporno raditi," dodao je.

City Football Group (CFG), tvrtka iz Abu Dhabija, je jedno od najmoćnijih nogometnih imena na svijetu.

Osnovana 2013., grupa je osigurala potpuno ili djelomično vlasništvo nad jedanaest klubova diljem svijeta - Manchester City, New York City FC, Melbourne FC, Yokohama F. Marinos, Montevideo City Torque, Girona, Sichuan Jiuniu, Mumbai City FC, Lommel SK ,Troyes i sada Palermo.

"Italija je jedna od najuzbudljivijih i najstrastvenijih nogometnih zemalja na svijetu, s bogatom poviješću uspjeha reprezentacije i klubova, strastvenim navijačima. Oduševljeni smo što je City Football Group proširio svoju prisutnost u Italiji," dodao je Soriano.

Tagovi: Manchester City, City Football Group, Melbourne FC, Yokohama F. Marinos, Montevideo City Torque, Girona, Sichuan Jiuniu, Ferrano Soriano, Palermo
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE