GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada RH podržala WRC Croatia Rally sa 7,5 milijuna kuna

Vlada RH podržala WRC Croatia Rally sa 7,5 milijuna kuna
PODRŠKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.04.2022 / 11:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - World Rally Championship (Svjetsko prvenstvo u reliju) Croatia Rally 2022. u Hrvatskoj će se održati po drugi puta, a dio rute smještene u Karlovačkoj županiji u testnoj vožnji isprobala je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac s irskim reli vozačem Craigom Breenom.

"Vlada Republika Hrvatske prepoznala je značaj i vrijednost ovog natjecanja koje prati više od 250 TV postaja i oko 836 milijuna ljudi u cijelom svijetu te sufinancirala WRC sa 7,5 milijuna kuna. Zahvaljujući toj podršci te vrijednim organizatorima Hrvatska je uvrštena u program Svjetskog prvenstva u sljedeće dvije odnosno tri godine. Razglednica atraktivnih lokacija iz čak pet hrvatskih županija ponovno će u svijet odaslati poruku Hrvatske kao sportskog i turističkog predvodnika. Svim posadama, kao i organizatorima želim puno sreće“, istaknula je Brnjac te dodala kako joj je ova testna vožnja bila posebno iskustvo.

WRC Croatia Rally održat će se od 21. do 24. travnja na 20 atraktivnih brzinskih ispita kroz pet hrvatskih županija - Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku, a ceremonijalni start i cilj te park vozača nalazit će se u Zagrebu. U utrci će sudjelovati ukupno 66 posada s pet kontinenata, iz 26 zemalja, od čega osam hrvatskih.

Obožavatelji oktanskih atrakcija moći će vidjeti i revolucionarnu novu generaciju hibridnih Rally1 vozila, prvi put predstavljena početkom sezone. Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji sportskog i popratnog dijela utrke, uključivši i zaštitu okoliša, Hrvatska je mnogo puta navedena kao osvježenje i pravo iznenađenje u WRC kalendaru, pa su slijedom izvrsnih ocjena za cjelokupni dojam organizatori dobili priliku sklopiti ugovor za organizaciju ovog oktanskog spektakla na tri godine.

Fotografija: WRC Croatia

Tagovi: World Rally Championship, WRC Croatia Rally, Nikolina Brnjac
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE