GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Villarreal se riješio napadača Alcacera jer želi Cavanija

Villarreal se riješio napadača Alcacera jer želi Cavanija
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.08.2022 / 08:08
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Španjolski nogometni klub Villarreal, koji će u četvrtak igrati s Hajdukom u pretkolu Konferencijske lige, riješio se u srijedu napadača Paca Alcacera i poručio da želi Edinsona Cavanija.

Villarreal je posudio Paca Alcacera (28) klubu Sharjah iz Ujedinjenih Arapskih Amirata, izvijestio je taj azijski klub u srijedu kasno navečer. Napadača koji je u 76 utakmica za Villarreal zabio 21 gol moći će otkupiti na kraju sezone.

Na izlaznim vratima je i senegalski napadač Boulaye Dia (25) koji bi prema pisanju španjolskih medija mogao prijeći u talijansku Salernitanu.

“Istina je da su Paco i Dia znali za naše planove s njima. S nama su trenirali manje-više no s tom idejom”, rekao je trener Unai Emery ranije tijekom dana na konferenciji za medije.

Emery do zatvaranja prijelaznog roka 31. kolovoza želi dovesti urugvajskog napadača Cavanija (35) kojem je bio trener u francuskom PSG-u od 2016. do 2018. godine i s kojim je osvojio tamošnje prvenstvo.

Na konferenciji za medije je odgovorio da je Cavani jedan od igrača koji se spominje kao moguće pojačanje ali da će još razgovarati s upravom kluba.

“Cavani je igrač s impresivnom karijerom. Golovi, golovi i golovi. U Italiji, Francuskoj i Engleskoj”, rekao je Emery za Bein Sports Francia.

“Za Villarreal bi to bilo ‘uau’ ali se moraju ispuniti određeni uvjeti da bi on došao ovdje. Također je pitanje možemo li u ugovoru dati ono što bi mogao tražiti”, dodao je Emery priznavši da je već razgovarao s njim.

“Razgovarao sam s njim da vidim je li na raspolaganju za dolazak. Prijedlog jest zanimljiv ali ima ponude velikih klubova”, izjavio je trener Villarreala.

Jedan od tih klubova je argentinski Boca Juniors čiji je dopredsjednik Juan Roman Riquelme rekao u intervjuu za ESPN: "Cavani je bio izrazito jasan prema meni. Rekao mi je da se dogovara s Villarrealom".

Cavani je bez kluba od 1.srpnja kada je napustio Manchester United.

“On bi mogao doći idući tjedan ali dugo nije trenirao pa ne bi igrao u uzvratu protiv Hajduka”, rekao je Victor Franch, dopisnik sportskih novina Marca iz Vila-reala.

Villarreal i Hajduk će u četvrtak u 20.45 sati odigrati prvu utakmicu pretkola Konferencijske lige, a uzvrat je tjedan dana kasnije, 25. kolovoza, u Splitu.

Cavani, koji je nastupao i za Napoli te Palermo, traži klub u kojem bi igrao u udarnoj postavi kako bi s reprezentacijom Urugvaja otišao u studenom na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Villarrealov prvi napadač je Gerard Moreno (30), koji je u 213 utakmica zabio 95 golova, a uz njega u vrhu napada trenutno igra Nicolas Jackson (21) iz podmlatka. S posudbe iz Girone je pak vraćen također mladi Alex Baena (21) koji je u subotu na otvaranju španjolskog prvenstva zabio dva gola u gostujućoj pobjedi od 3-0 nad Valladolidom.

Villarrealu je imperativ eliminiranje Hajduka i ulazak u grupnu fazu Konferencijske lige, trećeg po jačini europskog natjecanja. "Žuta podmornica", kako mu je nadimak, favorit je za osvajanje tog natjecanja jer je lani stigla do polufinala prestižne Lige prvaka a sezonu ranije osvojila Europsku ligu.

Emerijev sastav, zaokupljen tim europskim utakmicama, posustao je prošle sezone u španjolskom prvenstvu gdje je zauzeo tek sedmo mjesto kojim je izborio nastup u Konferencijskoj ligi.

Tagovi: Villarreal, Edinson Cavani
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE