GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veljko Mršić više nije izbornik košarkaške reprezentacije

Veljko Mršić više nije izbornik košarkaške reprezentacije
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2022 / 11:19
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski košarkaški savez i dosadašnji izbornik muške reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić postigli su dogovor o međusobnom prekidu suradnje, objavio je u srijedu HKS.

Sporazumni prekid suradnje potvrđen je na sjednici Upravnog odbora HKS-a koja je održana je u utorak, 18. siječnja, elektroničkim putem, a Hrvatski košarkaški savez će se uskoro opširnije očitovati o daljnjim akcijama u vezi muške reprezentacije Hrvatske.

"Hrvatski košarkaški savez se zahvaljuje Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj suradnji. Ovim putem bih mu poželio puno uspjeha u budućim poslovnim angažmanima“, izjavio je predsjednik HKS-a Stojko Vranković povodom raskida ugovora s izbornikom.

Mršić je reprezentaciju preuzeo u svibnju 2019. godine. Prve je utakmice vodio na NBA ljetnoj ligi u Las Vegasu, a zatim je Hrvatsku, zajedno sa svojim stručnim stožerom i velikim trudom igrača uspješno proveo kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Splitu Hrvatska nije osigurala put u Japan, a u studenome 2021. godine započeo je novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji je reprezentacija započela s dva poraza te ju sada očekuje težak put u borbi za Svjetsko prvenstvo, kao i Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u rujnu 2022. godine.

Veljko Mršić se zahvalio i HKS-u i svojim suradnicima na međusobnoj suradnji: "Nakon gotovo tri godine dobre suradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom povjerenju koje je rezultiralo uspješnim plasmanom reprezentacije na Europsko prvenstvo, što je i bilo definirano kao primarni cilj. Posebna i duboka zahvala ide igračima koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem se i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom stožeru na podršci te cijeloj reprezentaciji želim puno uspjeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svjetskom prvenstvu.“

Tagovi: Veljko Mršić, hrvatska košarkaška reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE