GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veliki skandal: Danci prijete istupanjem iz FIFA-e

Veliki skandal: Danci prijete istupanjem iz FIFA-e
SUKOBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2022 / 20:54
Autor: SEEbiz / klix.ba
KOPENHAGEN - Predstavnici Nogometnog saveza Danske spremni su pokrenuti raspravu o istupanju iz FIFA-e, nakon što su ušli u sukob s Međunarodnom nogometnom federacijom oko zabrane nošenja kapetanske trake "One Love".

Danci nisu jedina europska reprezentacija koja se izborila za nošenje spomenutih kapetanskih vrpci na Svjetskom prvenstvu, a osim njih još šest reprezentacija imalo je u planu ovim vrpcama podržati LGBTQ+ populaciju, no na kraju su sve bile prisiljene odustati od te ideje.

Naime, FIFA je zaprijetila da će sve kapetane koji istrče s tim trakama kazniti žutim kartonom na samom početku utakmice, no Danci otkrivaju da to nije jedina, već minimalna kazna. Direktor Nogometnog saveza Danske Jakob Jensen objasnio je o čemu se radi.

“Engleska je 21. studenoga pozvala na hitan sastanak s FIFA-om, gdje su im rekli da u najboljem slučaju mogu kazniti kapetane žutim kartonom i da postoji šansa da ih uopće ne puste na teren, kao i Raspravljalo se o tome ima li FIFA uopće zakonsku osnovu za žute kartone, a na kraju se pokazalo da ima", rekao je Jensen.

Nakon svega oglasio se i predsjednik Nogometnog saveza Danske Jesper Moller koji je rekao da se ova reprezentacija čak planira povući iz FIFA-e i osnovati novi savez.

"Uskoro ćemo imati izbore u FIFA-i na kojima glasa 211 zemalja, a Gianni Infantino navodno ima 207 zemalja koje ga podržavaju. Danska nije među njima niti će biti", rekao je i nastavio:

"Istupanje iz FIFA-e nije nešto što smo sada smislili. Naš stav je vrlo jasan već neko vrijeme, a radimo i na osnivanju organizacije u nordijskoj regiji, jer neće biti lako ako se sami povučemo. Međutim, vidjet ćemo kako vratiti povjerenje u FIFA-u, moramo dobro razmisliti o tome što se dogodilo i onda s nordijskim kolegama dogovoriti strategiju.”

Tagovi: FIFA, SP u Kataru, Jakob Jensen
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE