GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veliki preokret Burnleya, Norwich ispao

Veliki preokret Burnleya, Norwich ispao
PREMIERSHIP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2022 / 20:43
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Nogometaši Burnleya 2-1 (0-1) pobjedom na gostovanju kod Watforda do koje su stigli preokretom u završnici dvoboja napravili su veliki korak ka ostanku u Premier ligi, a taj je rezultat i teoretski izbacio iz lige Norwich City uz njegov 0-2 (0-1) poraz na gostovanju kod Aston Ville.

Watford je poveo protiv Burnleya u otvaranju utakmice autogolom Tarkowskog (8-ag), a taj je rezultat vrijedio sve do 83. minuta da bi onda Cork (83) i Brownhill (86) kreirali veliki preokret.

Ovom pobjedom Burnley je skočio na 16. mjesto ljestvice sa 34 boda, koliko ima i 17. Leeds United, a pet manje uz dvije utakmice manje ima 18. Everton, koji se nalazi u zoni ispadanja. Watfordu je nakon ovoga poraza ostala tek teorijska nada u sotanak, ostao je na 22 boda, odnosno 12 manje od Burnleya i Leedsa, a kako do kraja sezone ima za odigrati još četiri utkamice može se spasiti ispadanja samo ako pobijedi u sve četiri, a Burnley i/ili Leeds više ne osvoje niti jedan bod.

Aston Villa je do pobjede protiv Norwicha stigla golovima Watkinsa (41) i Ingsa (90+3). Norwich je tako ostao posljednji sa 21 bodom, odnosno 13 manje od Burnleya i Leedsa i više ne može dohvatiti mjesta koja osiguravaju ostanak u društvu najboljih. Aston Villa je sada 13. sa 40 bodova.

Ranije u subotu su igrači Liverpoola zasjeli su na vrh ljestvice engleskog prvenstva na barem pet sati zahvaljujući minimalnoj 1-0 (1-0) gostujućoj pobjedi protiv Newcastle Uniteda u prvom susretu 35. kola. Jedini pogodak na utakmici postigao je keita u 19. minuti, ali uz obilatu pomoć "djelitelja pravde" Marinera. Naime, u začetku akcije koja je završila golom Milner je nakon lošeg proigravanja napravio grub prekršaj na Schaeru, koji mu je oteo loptu, sve se to dogodilo u neposrednoj blizini Marinera koji je pustio da se igra nastavi. Potom je Keita primio loptu na desnoj strani kaznenog prostora, odličnom varkom poslao domaćeg vratara Dubravku na tlo, a zatim s pet metara pogodio mrežu. Iako je ozlijeđeni Schaer ostao ležati na travnjaku samodopadni Mariner nije želio niti otići pogledati snimku incidenta već je pokazao na centar.

Do kraja dvoboja rezultat se nije mijenjao pa je Liverpool preuzeo vrh ljestvice sa 82 boda, dva više od drugog Manchester Cityja koji od 18.30 sati gostuje kod Leeds Uniteda.

Newcastle je deveti sa 43 boda.

Tagovi: Burnley, Norwich City
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE