GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veliki preokret Bostona

Veliki preokret Bostona
NBA FINALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2022 / 07:37
Autor: SEEbiz / Nova.rs
OAKLAND - Boston je na startu uspio napraviti break i uzeti prednost domaćeg terena.

U sjajnoj utakmici koja je dovela do preokreta Bostona i rekorda NBA lige po ubačenim tricama, Al Horfrod je bio najefikasniji među pobjedničkom momčadi s 26 poena, 6 skokova, tri asistencije i šest trica.

Jalen Brown postigao je 25 poena uz sedam skokova i pet asistencija. Peyton Pritchard imao je 21 poen, Marcus Smart 18, a Jason Tatum 12 poena i 13 asistencija.

Steph Curry bio je sjajan u momčadi Golden Statea s 34 poena, pet skokova i asistencija. Andrew Wiggins postigao je 20, a Clay Thompson 15 poena.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica odigrao je posljednju minutu ove utakmice i za to vrijeme pogodio tricu, što mu je ujedno bio i jedini udarac na utakmici.

U ovoj utakmici postavljen je novi rekord po broju postignutih trojki. Čak 40 puta ove dvije momčadi su večeras pogodile šut za tri poena.

Prvo poluvrijeme bilo je prilično izjednačeno uz povremene napade obje momčadi, ali nakon dvije četvrtine rezultat je bio 56:54 za domaće.

U trećoj četvrtini strojevi iz San Francisca su pokrenuli motore i krenuli u niz. Momčad Golden Statea igrala je odlično tijekom treće četvrtine, a u jednom trenutku imala je i 15 koševa prednosti.

Ta je prednost mogla biti i veća, ali su to spriječili Celticsi. Na kraju treće četvrtine Golden State Warriorsi su vodili 12 poena razlike, 92:80.

Četvrta četvrtina počela je serijom Bostona koju je pokrenuo fenomenalni Jalen Brown.

Ta serija je bila i ključna u ovoj utakmici. Boston je izjednačio, potom trojka Al Horforda i vodstvo. Horford je pogodio još jednu tricu za +6 Celticsa.

Warriorsi nisu imali odgovora na ovu sjajnu četvrtinu Bostona i Celticsi su došli do pobjede i "breaka" na gostujućem terenu.

Tagovi: Boston Celtics, Jayson Tatum, Jaylen Brown, Stephen Curry, Golden State Warriors
PROČITAJ I OVO
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
KRITIKE
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
BARCELONA - Iako je većina navijača Barcelone kivna na sudiju Cesara Sotoa Grada za poraz od Real Madrida u sinoć odigranom El Clasicu, legendarni nizozemski nogometaši Marco van Basten i Ronald de Boer obrušili su se na drugog "stvarnog" krivca.
Marca: Modrić je vječna desetka
POHVALE
Marca: Modrić je vječna desetka
MADRID . Real Madrid pobijedio je Barcelonu 3.2 u El Clasicu na stadionu Santiago Bernabeuu i tako gotovo osigurao titulu prvaka Španjolske.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE