GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Velika trojka Brooklyna torpedirala Clipperse

Velika trojka Brooklyna torpedirala Clipperse
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2021 / 08:59
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Velika trojka Brooklyn Netsa - Kevin Durant, James Harden i Kyrie Irving - opravdala je očekivanja prvi put otkako je Harden stigao i poveo Netse u sjevernoameričkoj košarkaškoj ligi do pobjede 124-120 nad Los Angeles Clippersima.

U posljednjoj četvrtini uspješno je zaustavila i poznati dvojac LA Clippersa, Kawhija Leonarda i Paula Georgea.

Irving je pobjedi pridonio 39 koševa, od čega je zabio šest trica, Durant je ubacio 28 koševa, a Harden 23 i ostvario 50. triple-double u regularnom dijelu sezone u karijeri; s 23 poena, 14 asistencija i 11 skokova.

Trojac je u odlučujućoj posljednjoj četvrtini postigao 29 od 36 poena Brooklyna i ukupno 90 poena, prekinuvši niz od tri uzastopne pobjede Clippersa.

"Znali smo da će momci pristupiti meču agresivno i odlučno, imali su sjajne igrače Leonarda i Georgea i bili su stvarno dobra momčad. Znali smo da ih želimo impresionirati. Mislim da smo uspjeli. Bila je to pobjeda cijele momčadi i nadam se da ćemo svaku večer ponavljati takvu vrstu predstave”, rekao je Irving nakon pobjede.

S druge strane, Leonard je s 33 koša bio najbolji strijelac momčadi iz Los Angelesa, drugi najbolji u ligi, a George je završio na 26. Ovo je bio prvi poraz Clippersa otkako su George i Leonard zajedno igrali u istoj utakmici nakon 8. siječnja i tek drugi u posljednjih 12 utakmica.

Fred VanVleet vodio je Toronto Raptorse do visoke pobjede od 123-108 nad Orlando Magicom s rekordom karijere od 54 poena. VanVleet, koji je prethodno imao osobni rekord od 36 poena, u prve tri četvrtine postigao je 11 trica i istodobno je s 52 poena u jednoj utakmici nadmašio klupski rekord koji je postigao DeMar DeRozan 2018. godine.

U Washingtonu je Damian Lillard završio s 32 poena i vodio Portland Trail Blazerse do pobjede Wizardsa od 132: 121, u kojoj je Bradley Beal zablistao s 37 koševa, ali imao je premalo pomoći suigrača.

Tagovi: James Harden, Fred VanVleet, Brooklyn Nets, Kyrie Irving, Kawhi Leonard, Los Angeles Clippers, Kevin Durant
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE