GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Velika pobjeda Warriorsa u Memphisu

Velika pobjeda Warriorsa u Memphisu
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2022 / 06:49
Autor: SEEbiz / H
MEMPHIS - Teško izborenu, ali veliku pobjedu ostvarili su Golden State Warriorsi u prvoj utakmici konferencijskog polufinala doigravanja za NBA prvaka svladavši u Memphisu domaće Grizzliese sa 117-116.

U dramatičnoj završnici sve se vrtilo oko Klaya Thompsona koji je 39.7 sekundi prije kraja izborio "mrtvu loptu", a potom na 36.6 sekundi do sirene pogodio, pokazalo se, pobjedničku tricu za 117-116.

Uspjeli su gosti u sljedećem napadu obraniti ulaz Ja Moranta, kojega je blokirao Stephen Curry, da bi na 6.7 sekundi prije kraja Thompson dobio dva slobodna bacanja. No, oba je promašio, a lopta je nakon skoka izašla izvan granica igrališta. Suci nisu bili sigurni tko je njome posljednji igrao, a treneri nisu imali mogućnost za "izazov" pa je doneseno solomonsko rješenje - podbacivanje na sredini igrališta. Loptu su dobili Grizzliesi i odmah zatražili minutu odmora.

Preostalo su im 3.6 sekundi za pobjednički koš. Akcija je bila pripremljena za Moranta kojeg je pod košem dočekao "tragičar" Thompson i natjerao ga na promašaj pri polaganju te tako, ipak, donio pobjedu svojoj momčadi.

Grizzliesi su u prve dvije i pol četvrtine bili bolja momčad, ali su doživjeli energetski pad pred kraj trećeg i početkom četvrtog dijela, što su gosti iskoristili i serijom 9-0 na 8:25 minuta prije kraja prvi i jedini put u dvoboju došli do dvoznamenkaste prednosti (103-93). U dvije minute je Memphis odgovorio serijom 9-0 i došao na koš zaostatka (103-102).

U završne dvije i pol minute Memphis je triput dolazio do vodstva, ali su Warriorsi svaki put našli način u sljedećoj akciji doći do izjednačenja.

Sjajnu utakmicu je za Warriorse odigrao Jordan Poole koji bio najbolji igrač pobjednika sa 31 košem, devet asistencija i osam skokova. Stephen Curry je postigao 24 poena, pogodivši pet trica iz 12 pokušaja, ali je zadnje tri promašio. Andrew Wiggins je dodao 17 koševa uz osam skokova, a Thompson je završio sa 15 poena šutirajući iz igre 6/19.

Svakako valja istaknuti i da je gostujuća momčad cijelo drugo poluvrijeme igrala bez Draymonda Greena koji je zbog grubog prekršaja zaradio isključenje 78 sekundi prije kraja druge četvrtine.

Ja Morant je bio na rubu "triple-double" učinka sa 34 koša, 10 asistencija i devet skokova. Najbolju utakmicu u NBA karijeri odigrao je Jaren Jackson Jr. koji je postigao 33 koša, šutirajući za tricu 6/9, a tome je dodao i 10 skokova. Značajan doprinos da je i De'Anthony Melton sa 14 poena i sedam skokova, dok je 12 poena uz devet skokova imao Brandon Clarke. Memphisu je za pobjedu nedostajao bolji napadački učinak Dillona Brooksa (osam poena, šut 3/13) i Desmonda Banea (devet poena, šut 3/10).

Druga utakmica serije na rasporedu je u noći s utorka na srijedu po srednjoeuropskom vremenu (3.30 sati), a ponovno će se igrati u FedEx Forumu u Memphisu.

Tagovi: Golden State Warriors, Stephen curry, Klay Thompson
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE