GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Van Gaal otkrio da boluje od raka prostate

Van Gaal otkrio da boluje od raka prostate
BOLEST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2022 / 15:07
Autor: SEEbiz / H
AMSTERDAM - Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije 70-godišnji Louis van Gaal u televizijskom intervjuu za nizozemski RTL objavljenom u nedjelju navečer razotkrio je da boluje od agresivnog raka prostate te da je već prošao 25 tretmana zračenjem.

Za bolest proslavljenog trenera znali su obitelj i prijatelji, ali je svoje zdravstveno stanje uspješno skrivao od igrača i javnosti.

Posljednje tretmane zračenja imao je noć uoči ždrijeba za Svjetsko nogometno prvenstvo u održanog u Dohi, gdje je njegova reprezentacija smještena u skupinu A zajedno s domaćinom Katarom, Senegalom i Ekvadorom.

"U većini slučajeva se od raka prostate ne umire. Kad se rak pojavi u ovom obliku, mnogo češće se događa da su smrtonosne popratne bolesti", rekao je nekadašnji europski prvak s Ajaxom (1995.) i trener koji je osvajao domaće naslove s Barcelonom i Bayernom, a vodio je i Manchester United.

Van Gaalu je ovo treći mandat na klupi Nizozemske koju je prvo vodio u razdoblju od 2000. do 2001., a potom i od 2012. do 2014. te otišao nakon osvajanja trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Van Gaal je 2019. objavio da odlazi u mirovinu, ali je prošle godine prihvatio poziv Nizozemskog nogometnog saveza da još jednom sjedne na izborničku klupu.

Van Gaal je rekao da mu je želja da igrači ostanu usredotočeni na nastup na Svjetskom prvenstvu koje će Nizozemska otvoriti 21. studenog utakmicom protiv Senegala.

Nakon što je razotkrio svoje zdravstveno stanje Van Gaal je primio brojne poruke podrške iz nogometnog svijeta.

"Naše misli i molitve su uz našeg bivšeg trenera Louisa van Gaala. Ostani snažan i ozdravi", poručili su iz Barcelone putem Twittera.

"U ime europske nogometne zajednice žaljemo naše najbolje želje za ozdravljenje nizozemskom izborniku. Louis, svi smo uz tebe", stoji u poruci na Twitteru koju je poslao Europski nogometni savez (UEFA).

Tagovi: Louis Van Gaal, Nizozemska, rak prostate, Barcelona, Ajax, Bayern, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE