GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uzlet dionica Manchester Uniteda na krilima informacije o prodaji kluba

Uzlet dionica Manchester Uniteda na krilima informacije o prodaji kluba
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2022 / 21:37
Autor: SEEbiz
LONDON - Dionice Manchester Uniteda porasle su 13% u petak nakon uzleta od 25% u srijedu jer nastavljaju curiti informacije o mogućoj prodaji engleskog nogometnog velikana od strane obitelji Glazer, koja također posjeduje Tampa Bay Buccaneerse.

Amerikanci su klub kupili 2005. godine za 790 milijuna funti, ali je posljednjih nekoliko godina posebno obilježeno velikim revoltom navijača zbog pada kluba u rezultatsku osrednjost. Izvori iz kluba tvrde kako će "uprava razmotriti sve strateške alternative, uključujući nova ulaganja, prodaju kluba i druge transakcije."

Daily Mail piše kako se vjerojatna cijena kreće između pet i devet milijardi funti, a doznaje i ime prvog favorita za preuzimanje većinskog vlasničkog paketa.

To je Sir Jim Ratcliffe, najbogatiji Britanac i dugogodišnji Unitedov navijač kojeg se već dulje vrijeme povezuje s mogućim preuzimanjem Crvenih vragova.

Ratcliffea se spominjalo i u kontekstu kupnje Chelseaja u svibnju ove godine, ali tada njegova kasna ponuda nije uspjela te je Bluese nakon prisilnog odlaska ruskog oligarha Romana Abramoviča kupio Amerikanac Todd Boehly.

- Ako je United na prodaju, Jim je definitivno potencijalni kupac – potvrdio je Ratcliffeov glasnogovornik.

Tagovi: Manchester United, obitelj Glazer, Jim Ratcliffe
PROČITAJ I OVO
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE