GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Utakmica života Ante Rebića

Utakmica života Ante Rebića
SERIE A
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2021 / 08:16
Autor: SEEbiz / Index.hr
MILANO - Hrvatski napadač Ante Rebić postigao je tri gola za Milan kod Torina u 36. kolu Serie A.

Nakon što je Theu Hernandezu namjesto četvrti gol gostiju, postigao je peti, šesti i sedmi gol u pobjedi Rossonera 7:0.

Time je došao do ukupno 11 golova ove sezone. Rebić je od prve minute sjajno zamijenio ozlijeđenog Zlatana Ibrahimovića u špici Milana. Tri gola je postigao za samo 12 minuta, od 67. do 79. Minutu nakon posljednjeg gola zamijenio ga je Mario Mandžukić.

To su novi u nizu važnih zgoditaka koje je Rebić zabio u Milanovoj borbi za povratak u Ligu prvaka nakon sedam godina bez najjačeg natjecanja.

Prva dva gola je postigao nakon odlično istrčanih i okončanih kontri. Prvi na dodavanje Rade Krunića, koji mu je gurnuo loptu na lijevu stranu, a Rebić efektno s desetak metara iskosa zabio desnicom u bliže rašlje.

Za drugi ga je savršeno poslužio Rafael Leao pa je Rebić samo postavio nogu i zabio u praznu mrežu. Međutim, tamo se našao nakon još jedne kontre prevaljene u sprintu preko cijelog terena.

Konačno, Rebića je za treći gol opet poslužio Krunić, na čiju asistenciju glavom je sretno i spretno zabio koljenom.

Rebić je dao ogroman doprinos povijesnoj pobjedi i rezultatu Milana. Ovo je Rossonerima bila 15. gostujuća pobjeda u Serie A ove sezone, čime su izjednačili ligaški rekord koji je do danas držao samo Inter iz 2006./2007.

Milan je kod Torina postigao sedam golova. To mu u gostima nije uspjelo od 1992., kada je kod Fiorentine pobijedio 7:3. U još dalju povijest treba otići kako bi se našla njegova zadnja gostujuća pobjeda sa sedam ili više golova razlike. Zadnji put to je ostvario 1955. slavljem 8:0 kod Genoe.

Ujedno je Milan izjednačio Torinov najgori prvenstveni poraz u povijesti. Zanimljivo, prvi mu je 1950. nanio također Milan i to upravo rezultatom 7:0.

Tagovi: Ante Rebić, AC Milan, Serie A, Theo Hernandez, Zlatan Ibrahimović
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE