GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Utah u napetoj završnici svladala Dallas

Utah u napetoj završnici svladala Dallas
NAPETO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2022 / 11:06
Autor: SEEbiz / H
SALT LAKE CITY - Košarkaši Utah Jazza u svojoj su Vivint Areni svladali Dallas Maverickse sa 100-99 i tako izjednačili rezultat na 2-2 u seriji prvog kruga doigravanja za NBA prvaka, a Bojan Bogdanović je za pobjednike ubacio 12 koševa uz četiri skoka i dvije asistencije.

Bogdanović je svoj najveći doprinos dao u obrambenom dijelu, gdje se ponajviše trošio čuvajući povratnika u redovima Dallasa Luku Dončića koji je ubacio 30 koševa i imao 10 skokova, ali je ostao na samo četiri asistencije.

Domaća momčad je loše otvorila utakmicu, ali je odličnom igrom u drugoj četvrtini do poluvremena stvorila 12 koševa prednosti. No, Dallas je odgovorio u trećoj četvrtini, kad su igrači Jasona Kidda tricama zasuli koš Jazza i taj dio utakmice dobili sa 15 koševa razlike (39-24).

Momčadi su izjednačene ušle u zadnje tri minute (92-92), a kad je polaganjem i tricom u razmaku od pola minute Luka Dončić donio gostima četiri koša prednosti (99-95) na 39 sekundi prije kraja, činilo se da će Mavericksi iz Salt Lake Cityja otići s vodstvom 3-1 u seriji.

No, da to ne bude tako pobrinuli su se Donovan Mitchell i Rudy Gobert. Mitchell je pola minute prije kraja uspio ubaciti i iznuditi osobnu pogrešku Dončića te realizirati dodatno slobodno bacanje. Na drugoj je strani 20 sekundi prije kraja Dwight Powell promašio oba slobodna bacanja, da bi 11 sekundi prije kraja Mitchell nabacio, a Gobert zakucao za 100-99.

U posljednjem napadu Dallasa domaća obrana je ostala čvrsta, a Dinwiddiejev očajnički pokušaj za tricu nije došao ni do obruča.

Jordan Clarkson je sa 25 koševa predvodio strijelce Jazza. Mitchell je uz 23 poena imao sedam asistencija, a Gobert je spojio 17 koševa i 15 skokova.

Kod gostiju je Jalen Brunson ubacio 23 poena.

Peta utakmica će biti odigrana u Dallasu u noći s ponedjeljka na utorak po srednjoeuropskom vremenu (3.30 sati).

Tagovi: Utah Jazz, Bojan Bogdanović, Luka Dončić, Dallas Mavericks, Rudy Gobert, Donovan Mitchell
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE