GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukrajinski Motor iz Zaporožja igrat će u drugoj njemačkoj ligi

Ukrajinski Motor iz Zaporožja igrat će u drugoj njemačkoj ligi
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2022 / 13:28
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Ukrajinski rukometni klub Motor iz Zaporožja zbog rata u svojoj zemlji će u sezoni 2022/23. nastupati u drugoj njemačkoj ligi, a generalni direktor njemačke lige Frank Bohmann je vezi s tim kazao da je to velika prilika za njemački rukomet.

"Vjerujem da će uključenje Zaporožja u našu drugu ligu biti velika reklama za njemački rukomet. U Njemačkoj živi približno milijun Ukrajinaca koji će moći podržati svoju ekipu i našu ligu", kazao je Bohmann.

"Uvjeren sam da će njemački rukometaši, a i ljudi koji ne prate rukomet podržati ukrajinsku momčad na njenom putovanju po Njemačkoj. Svaka utakmica Zaporožja u Njemačkoj bit će prilika da pokažemo svoju gostoljubivost i pošaljemo poruku mira", rekao je šef elitne njemačke rukometne lige Uwe Schwenker.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu u veljači sva sportska natjecanja u Ukrajini su prekinuta. U Njemačkoj su odlučili da Motoru iz Zaporožja omoguće igranje u drugoj njemačkoj ligi. Ukrajinska ekipa će sve svoje "domaće utakmice", ali i međunarodne, igrati u Düsseldorfu. Motor iz Zaporožja je proteklih godina igrao u Ligi prvaka, a u sezoni 2022/23. igrat će u Europskoj ligi, drugom najjačem klupskom natjecanju u Europi.

Tagovi: Motor iz Zaporožja, rukometna bundesliga
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE