GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukrajinska narodna nošnja i boje zastave na dresu Hrvatskog dragovoljca

Ukrajinska narodna nošnja i boje zastave na dresu Hrvatskog dragovoljca
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2022 / 18:10
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Crveni križ Zagreb izvijestio je u petak da će nogometaši Hrvatskog dragovoljca na utakmici s Dinamom u nedjelju nositi dres s kombinacijom ukrajinske narodne nošnje i boja ukrajinske zastave, dresovi su dostupni u prodaji, a prikupljeni novac donirat će se za ukrajinske izbjeglice.

Dresovi se mogu nabaviti po cijeni od 400 kuna na internetskim stranicama kluba Hrvatski dragovoljac, a iznos će biti proslijeđen Crvenom križu Zagreb, koji svakodnevno brine o 630 obitelji iz Ukrajine.

Ravnatelj Crvenog križa Zagreb Petar Penava navodi da je prema evidenciji u Zagrebu zbrinuto 1450 osoba iz Ukrajine.

Penava navodi da svakodnevno zbrinjavaju između 30 i 50 obitelji, a potrebe im se povećavaju, stoga je poslao apel građanima i pravnim osobama da doniraju prvenstveno dugotrajne prehrambene proizvode.

Hrvatski dragovoljac prvi je klub u Hrvatskoj, ali i svijetu, koji će igrati u dresovima s bojama i znakovima Ukrajine.

Kapetan Dragovoljca Valentino Majstorović pozvao je druge klubove u HNL-u da se priključe toj humanitarnoj akciji.

Na dresu se nalazi i znak prijateljstva Hrvatske i Ukrajine, a u njemu je NFC čip, čijom aktivacijom se ulazi u aplikaciju Crvenog križa gdje se može jednokratno donirati ili postaviti mjesečnu donaciju za ukrajinske obitelji u Zagrebu.

Crveni križ donacije prikuplja i u logističkom centru u Heinzelovoj 64, od osam do 16 sati te subotom od osam do 12 sati.

Tagovi: Hrvatski dragovoljac, Ukrajina, Crveni križ, Petar Penava, Valentino Majstorović
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE