GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukrajina u 121. minuti zabila za četvrtfinale

Ukrajina u 121. minuti zabila za četvrtfinale
POVIJESNI USPJEH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2021 / 06:41
Autor: SEEbiz / Index.hr
BAKU - Ukrajina je u četvrtfinalu Europskog prvenstva nakon što je u produžecima pobijedila Švedsku (2:1).

Zinčenko je u 27. minuti zabio za vodstvo Ukrajine, a Forsberg je u 43. minuti stvari vratio na početak. Nakon regularnih 90 minuta bilo je 1:1, pa se pobjednik tražio u produžecima, a onda kada se činilo da ćemo gledati penale, pričuvni igrač Dovbik zabio je pobjednički gol u 121. minuti.

Ukrajina će u četvrtfinalu igrati protiv Engleske od 21:00 u subotu (3. srpnja) na stadionu Olimpico u Rimu.

Otvaranje utakmice bilo je vrlo mirno, budući da su obje momčadi ušle s velikom dozom opreza. No, prva velika šansa desila se u 11. minuti, kada je Jarmolenko uposlio Jaremčuka, koji je snažno šutirao, ali Olsen je još bolje obranio.

Osam minuta kasnije prijetio je Isak na drugoj strani. Šutirao je sa svega 14 metara snažno pored gola.

Švedska je u tim momentima djelovala kao momčad koja je bliža postizanju pogotka, ali prvo se zatresla njihova mreža nakon što je u 27. minuti gol za 1:0 zabio Zinčenko.

Ukrajinski napad je išao preko desne strane, potom je do lopte u kaznenom prostoru došao Jarmolenko i majstorskim pasom vanjskim dijelom kopačke pronašao Zinčenka na drugoj strani, a ovaj je snažnim udarcem svladao Olsena.

Larsson je tri minute kasnije lukavo probao iz slobodnog udarca. Umjesto ubačaja s distance, šutirao je prema golu, ali Buščan je odbio loptu u korner, iz kojeg nije bilo opasnosti po njegov gol.

Kako se bližio kraj poluvremena, Švedska je sve više napadala, a nagrada je stigla u 43. minuti, kada je Forsberg pogodio za 1:1. Ofenzivac Švedske je šutirao s oko 20 metara nakon pasa koji je dobio od Isaka, a lopta je udarila Zabarnija i promijenila smjer te je prevarila Buščana.

Bilo je to sve što smo vidjeli u prvom poluvremenu, a obje ekipe su od starta drugog dijela krenule mnogo otvorenije. U 55. minuti Sidorčuk je pogodio vratnicu. Jarmolenko je lijepo vratio loptu unatrag, a veznjak Ukrajine je s oko 15 metara snažno šutirao i pogodio vratnicu.

Samo minutu kasnije Švedska je izvela brzi kontranapad, Isak je uposlio Forsberga, koji je lukavo šutirao, ali i on je pogodio vratnicu.

Potom je Augustinsson u 59. minuti oštro ubacio loptu u kazneni prostor, ali Matvijenko je spasio svoju momčad i otklonio opasnost.

Novu opasnost vidjeli smo u 66. minuti. Kuluševski je nakon ubačaja iz kuta dobio loptu na rubu kaznenog prostora, a onda se namjestio na lijevu nogu i snažno šutirao, ali golman Ukrajine je obranio udarac.


Minutu kasnije Švedska je izvela novi korner, a Ukrajina je osvojila loptu i krenula u kontranapad. U nastavku je do lopte došao Jarmolenko, koji je s oko 14 metara jako loše šutirao, iako je bio skoro pa sam.

Tu se tempo nije smirio, pa je u 69. minuti sjajni Forsberg ponovno pogodio okvir gola. Šveđanin je promiješao nekoliko igrača, izborio se za udarac s oko 20 metara iskosa s lijeve strane, ali nemoćnog Buščana spasila je prečka.

Iako se činilo da će ubrzo pasti barem jedan gol, tempo je značajno usporio, pa do kraja regularnog dijela nije bilo velikih šansi. Tek je Kuluševski u 89. minuti imao dobru priliku, ali sporo je reagirao te je Zabarnij blokirao njegov udarac.

U prvom produžetku bio je očigledan umor na obje strane, a nakon osam minuta igre Švedska je ostala s igračem manje nakon što je Danielson grubim startom srušio Besedina, koji je napustio teren, iako je ušao na početku produžetka. Osim toga, gledatelji nisu vidjeli nijednu pravu šansu.

Slično je bilo i u drugom produžetku, a kada su svi pomislili da će penali presuditi, pričuvni igrač Dovbik je u 121. minuti zabio za pobjedu Ukrajine.

Tagovi: Ukrajina, Oleksandr Volodimirovič Zinčenko, Andrij Jarmolenko, Artem Dovbik, Ezgjan Alioski, Roman Jaremčuk
PROČITAJ I OVO
Hrgović će uskoro imati meč karijere
BOKS
Hrgović će uskoro imati meč karijere
ZAGREB - Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović će 1. lipnja u Rijadu na Matchroom vs. Queensberry: 5v5 priredbi odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois.
Sigurdsson se uoči turnira u Norveškoj odrekao jednog od najiskusnijih rukometaša
IZBORNIK
Sigurdsson se uoči turnira u Norveškoj odrekao jednog od najiskusnijih rukometaša
ZAGREB - Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača za skorašnji pripremni turnir u Oslu od 6. do 12. svibnja 2024. godine.
HNS ne smije organizirati navijačke zone u Hrvatskoj i Njemačkoj tijekom Eura
ODLUKE
HNS ne smije organizirati navijačke zone u Hrvatskoj i Njemačkoj tijekom Eura
ZAGREB - Hrvatski nogometni savez neće sudjelovati u organizaciji navijačkih zona tijekom Eura 2024. zbog marketinških uvjeta koje je postavila UEFA.
Francuzi spremaju rezervni plan za Olimpijadu zbog straha od terorizma
STRAH OD TERORIZMA
Francuzi spremaju rezervni plan za Olimpijadu zbog straha od terorizma
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron pokrenuo je odbrojavanje 100 dana do Olimpijskih igara u Parizu u ponedjeljak pritom umirujući javnost glede sigurnosti oko ceremonije otvaranja na Seini,priznavši po prvi put postojanje planova B i C u slučaju terorističke prijetnje.
Stanišić srušio rekord star 55 godina
REKORDI
Stanišić srušio rekord star 55 godina
LEVERKUSEN - Pobjedom nad Werder Bremenom Bayer Leverkusen osigurao je prvu povijesnu titulu prvaka Njemačke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE