GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukić i Simon vratili su se u reprezentaciju Hrvatske

Ukić i Simon vratili su se u reprezentaciju Hrvatske
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2020 / 19:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Izbornik hrvatske košarkaše reprezentacije Veljko Mršić objavio je popis igrača na koje računa u kvalifikacijama za Euro.

Hrvatski košarkaši okupljaju se 16. veljače, a pet dana kasnije igraju kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2021. protiv Švedske u dvorani Dražen Petrović. Hrvatska potom gostuje u Nizozemskoj 24. veljače. U skupini je još i Turska, a tri najbolje plasirane reprezentacije izborit će nastup na Euru. Grupna faza Eurobasketa igra se u četiri države, Italiji, Gruziji, Češkoj i Njemačkoj, dok se završna faza igra u Berlinu.

Veljko Mršić u reprezentaciju je vratio Krunu Simona i Roka Ukića. Nekadašnji kapetan Ukić, rekorder po broju nastupa te iza Bojana Bogdanovića i Dina Rađe treći strijelac u povijesti Hrvatske, od reprezentacije se oprostio 2017. godine, dok je Simon službeno otišao godinu dana kasnije, ali je bio dostupan u kvalifikacijama za SP te je najavio da će opet pomoći ako ga momčad bude trebala. Savez je odlučio da su bivši igrači potrebni Hrvatskoj, a oni su poziv prihvatili. Veliki motiv za njih su Olimpijske igre u Tokiju, za koje će se reprezentacija boriti na kvalifikacijskom turniru u Splitu, a Simon i Ukić bit će tu.

Ukić se nakon odlaska zakačio s Dinom Rađom, jednim od ključnih ljudi Saveza, jer je otvoreno govorio o problemima u hrvatskoj košarci. Rađa mu je odgovorio da nema pravo glasa jer Hrvatskoj nije donio medalju, a imao je priliku to učiniti tijekom desetljeća koje je proveo u reprezentaciji. Teške riječi odlučili su ostaviti sa strane i zajedno opet krenuti u borbu za veliko natjecanje. Simonova želja da bude dio reprezentacije nije upitna, ali imao je problema s klubom koji ga nije dužan pustiti, pa je Savez dopisima i molbama izborio njegov povratak.

Veliko pojačanje izbornik Mršić dobio je u stručnom stožeru reprezentacije kojem je priključen Damir Mulaomerović. Legendarni Mula od prošle godine trenira Slobodu iz Tuzle, gdje je ranije i započeo trenersku karijeru. U međuvremenu je radio u Ciboni, vodio Prištinu te reprezentacije Bosne i Hercegovine (2016.) te Kosova (2018.-2019.).

Tagovi: Roko Leni Ukić, Kruno Simon, hrvatska košarkaška reprezentacija, Veljko Mršić
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE