GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UEFA oslobodila gotovo 70 milijuna eura za klubove

UEFA oslobodila gotovo 70 milijuna eura za klubove
ISPLATA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2020 / 16:26
Autor: SEEbiz / H

ŽENEVA - Europski nogometni savez (UEFA) oslobodio je prije predviđenog roka gotovo 70 milijuna eura namijenjenih klubovima kao kompenzaciju za sudjelovanje njihovih igrača u reprezentativnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

UEFA se na taj čin odlučila kako bi pomogla klubovima da se lakše nose s financijskom krizom koju je uzrokovala pandemija bolesti COVID-19.

Isplata ovih sredstava trebala je biti po završetku dodatnih kvalifikacija, koje su trebale biti odigrane u ožujku, ali su odgođene zbog širenja koronavirusa. Prema novom planu dodatne kvalifikacije bi trebale biti dovršene u listopadu, ali je UEFA već sada odlučila proslijediti novac na račune klubova.

Pedeset milijuna eura će dobiti klubovi čiji su igrači bili u sastavu 39 reprezentacija koje ne sudjeluju u dodatnim kvalifikacijama, dodatnih 17,7 milijuna eura će biti raspodijeljeno na klubove čiji su igrači u sastavima 16 reprezentacija koje sudjeluju u dodatnim kvalifikacija, a još 2,7 milijuna će biti raspodijeljeno po završetku kvalifikacijskog procesa.

"U ovim teškim vremenima mnogi su klubovi suočeni s financijskim poteškoćama, pogotovo s likvidnošću. Naša je dužnost bila osigurati da tim klubovima novac bude što prije isplaćen", izjavio je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Predsjednik Udruge europskih klubova (ECA) Andrea Agnelli pohvalio je reakciju krovne organizacije europskog nogometa.

"Ovo predstavlja prijeko potrebnu injekciju likvidnosti za klupske financije i rezultat je zajedničkog rada ECA-e i UEFA-e kako bi se klubovi zaštitili od egzistencijalne prijetnje."

Tagovi: UEFA, Aleksander Čeferin, Europsko nogometno prvenstvo, Liga prvaka, Europska liga
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE