GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UEFA organizira magisterij za bivše igrače

UEFA organizira magisterij za bivše igrače
MAGISTERIJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2021 / 11:14
Autor: SEEbiz / H
NYON - Europska nogometna federacija (UEFA) organizira četvrti po redu Magisterij za bivše igrače internacionalce (UEFA MIP) s ciljem njihova angažmana u administrativnim ulogama po okončanju karijera, pružajući im novu priliku ostvarenja u sportu.

Krovna nogometna organizacija "Starog kontinenta" je još 2015. godine pokrenula posebni magistarski program za bivše igrače, koji se pokazao vrlo uspješnim s obzirom na to da je više od 80 posto diplomanata prvih dvaju Magisterija angažirano od strane nogometne organizacije ili unaprijeđeno poslije završetka istih.

Ovaj jedinstveni program razvila je UEFA-ina Akademija u partnerstvu s europskim ogrankom FIFPRO-a, Europskim udruženjem klubova (ECA) i iskusnim akademicima, a temelji se na uvjerenju da bivši igrači mogu puno pružiti u administraciji i nogometnom menadžmentu, objavio je Hrvatski nogometni savez.

Prenošenjem adekvatnih znanja koja su igračima potrebna da postanu kvalificirani profesionalci, UEFA nacionalnim savezima omogućava da iskoriste iskustvo i znanje svojih bivših internacionalaca, a istima po okončanju karijera nudi priliku razvijanja administrativnih sposobnosti.

Program obuhvaća sedam sedmodnevnih semestara, od kojih će se svaki baviti različitim aspektima nogometne administracije i upravljanja. Program će se provoditi na engleskom jeziku u razdoblju od 20 mjeseci, a bit će održan u Nyonu, Parizu, Amsterdamu, Barceloni, Dortmundu, Londonu i New Yorku. Četvrto izdanje Uefina Magisterija za bivše internacionalce trajat će od listopada 2021. do lipnja 2023 godine.

UEFA-in Magisterij već su završili neki vrhunski igrači, poput Erica Abidala, Luisa Garcije, Nuna Gomesa, Stilijana Petrova, Maxwella, Yourija Djorkaeffa, Juninha, Christiana Karembeua, Gaizke Mendiete, Gilberta Silve, Kolo Tourea, Didiera Drogbe, Emilea Heskeyja, Florenta Maloude, Kake…, a među predavačima se ističu generalni direktor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Christophe De Kepper, UEFA-ina direktorica za ženski nogomet Nadine Kessler, predsjednik Organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine Tony Estanguet, sportski direktor PSG-a Leonardo, zamjenik povjerenika NBA lige Mark Tatum, izvršni direktor Ajaxa Edwin van der Sar, direktor Hublota Jean-Claude Biver…

Tagovi: Europska nogometna federacija, UEFA, Eric Abidal, Luis Garcia, Nuno Gomes, Stilijan Petrov
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE