GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UEFA: I dalje pet izmjena u Ligi prvaka i Europskoj ligi

UEFA: I dalje pet izmjena u Ligi prvaka i Europskoj ligi
IZMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2020 / 18:00
Autor: SEEbiz / H
ŽENEVA - UEFA će i dalje dopuštati do pet izmjena nogometaša na utakmici umjesto uobičajene tri u Ligi prvaka i Europskoj ligi ove sezone, odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora UEFE u Budimpešti.

Predsjedniki UEFE Aleksander Čeferin kazao je kako će se to pravilo, uvedeno nakon stanke zbog pandemije koronavirusa, odnositi i na Ligu nacija i playoff utakmice za EURO 2020, jednako kao i u ženskom nogometu na utakmicama tog ranga.

Odluku UEFE već je pozdravila i Svjetska unija igrača (FIFPRO).

"Ovo je jedina ispravna odluka i prvi korak ka olakšanju pritiska na nogometaše u elitnim natjecanjima", kazao je glavni tajnik FIFPRO-a Jonas Baer-Hoffmann.

Čeferin je dodao kako će završnica Lige nacija za 2020-21 biti odigrana u listopadu 2021. godine, a Italija, Nizozemska i Poljska su iskazali interes za domaćinstvo završnog turnira.

Novost je da će se u terminima u ožujku i rujnu, koji će se koristiti za europske kvalifikacije za SP, odsada igrati po tri a ne dvije utakmice kako bi se nadoknadila stanka zbog koronavirusa. U zapisniku će biti dopušteno prijaviti 23 igrača.

Pripremne utakmice za Europsko prvenstvo igrat će se između 31. svibnja i 8. lipnja 2021. godine. Točan raspored odigravanja kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će definiran u prosincu ove godine, a doigravanje je zakazano za termin između 21. i 29. ožujka 2022. godine.

U svjetlu pandemije, Izvršni odbor Uefe ujedno je odobrio niz posebnih mjera za organizaciju utakmica dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo te utakmica Lige prvaka, Europske lige i Lige prvakinja, a Liga mladeži u sezoni 2020./2021. bit će odigrana kroz utakmice na ispadanje, počevši od ožujka 2021. godine.

Sjednice Izvršnog odbora Uefe u prosincu 2020. i ožujku 2021. godine te redovni Uefin Kongres u ožujku 2021. godine bit će održani u Švicarskoj.

Sjednica Izvršnog odbora Europske nogometne federacije, na kojoj je sudjelovao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, održana je u mađarskoj prijestolnici Budimpešti uoči utakmice Superkupa između Bayerna i Rakitićeve Seville.

Tagovi: UEFA, Europska liga, Aleksander Čeferin
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE