GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U ponedjeljak okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije

U ponedjeljak okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije
PRED LIGU NACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2022 / 19:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak, 19. rujna u Zagrebu uoči posljednje dvije utakmice u natjecanju po skupinama Lige nacija.

"Vatreni" će prvo ugostiti Dansku na Maksimiru 22. rujna (20.45 sati), a protiv Austrije igrat će tri dana kasnije na stadionu Ernst Happel u Beču (20.45 sati).

Svjetski doprvaci okupit će se 19. rujna u Zagrebu, a izbornik Zlatko Dalić pozvao je za ovu akciju 25 igrača, uz sedam pretpoziva.

Hrvatska reprezentacija će u ponedjeljak i utorak trenirati na Hitrec Kacianu, dok će u srijedu trenirati na travnjaku maksimirskog stadiona. Ogled protiv Danske je u četvrtak, a u petak slijedi novi trening u Zagrebu. U Beč se putujue u subotu, a istog dana će Ernst Happe odraditi zadnji trening uoči nedjeljne utakmice.

Nakon četiri kola, Hrvatska sa sedam bodova drži drugo mjesto u skupini, iza vodeće Danske koja ima devet bodova. Treća je Austrija sa četiri boda, a posljednji su svjetski prvaci i branitelji naslova pobjednika Lige nacija Francuzi s dva boda.

Hrvatska bi s dvije pobjede osigurala prvo mjesto i plasman na završni turnir Lige nacija koji je na rasporedu u lipnju iduće godine. Hrvatska do "Final Foura" može i u drugim kombinacijama, a bod joj je potreban da bi sigurno izbjegla posljednje mjesto koje vodi u Ligu B.

S obzirom na kalendar ove godine, utakmice s Danskom i Austrijom će zapravo biti i prava priprema za Svjetsko prvenstvo koje slijedi u studenom i prosincu. To je naglasio i Dalić prilikom objave popisa.

"Doveli smo se u poziciju da možemo osigurati završni turnir Lige nacija, što bi bio izvanredan rezultat u ovakvoj konkurenciji, ali znamo da neće biti nimalo lako. Idemo korak po korak, jako cijenimo oba protivnika, ali vjerujemo u sebe i naravno da idemo na dvije pobjede. Ove utakmice moramo gledati kao na pripremu za Svjetsko prvenstvo. Stoga želimo vidjeti jednu kompaktnu, natjecateljski konkurentnu i spremnu Hrvatsku, a pritom dobiti saznanja o tomu što još trebamo unaprijediti uoči Katara", zaključio je Dalić.

Tagovi: Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE