GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tyler Terry objavio da odlazi u mirovinu. Ima samo 22 godine

Tyler Terry objavio da odlazi u mirovinu. Ima samo 22 godine
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.12.2022 / 14:19
Autor: SEEbiz
DALLAS - Tyler Terry prije samo dvije godine bio je talentirani 20-godišnji košarkaš kojeg su kao prvi izbor druge runde drafta, 31. ukupno, izabrali Dallas Mavericksi. Ovog je tjedna objavio umirovljenje od košarke sa samo 22 godine, navodeći kao razlog probleme s mentalnim zdravljem, prije svega tjeskobu.

"Danas sam odlučio ostaviti se igre koja je dobrim dijelom formirala moj identitet, koja je bila vodilja na mom putu otkako sam prohodao. I dok sam ostvario nevjerojatna postignuća, stvorio nezaboravne uspomene i doživotna prijateljstva, iskusio sam i najmračnije razdoblje svog života", napisao je Terry na Instagramu.

"Došlo je do točke da, umjesto da me uzdiže, počela me uništavati. Počeo sam se prezirati i propitkivati vlastitu vrijednost, puno više nego što je itko u mom okruženju mogao pomisliti. Bile su tu intruzivne misli, buđenje s mučninom i borba za dah zbog kamena koji mi je bio na prsima i težio više nego što mogu podnijeti.

To je samo kratak opis tjeskobe koju mi je ovaj sport prouzrokovao i, dok sam zahvalan na svim vratima koja mi je otvorio, ne mogu se više boriti za nešto od čega sam se odljubio.

Većina će me zauvijek smatrati promašajem, podbačajem, potraćenim talentom. I to je možda točno kad se radi o košarci, ali najveći podbačaji u životu vode najvećem uspjehu. Ima još puno toga za mene u ovom golemom svijetu i uzbuđen sam što ću ga moći istražiti i prvi put pronaći svoj identitet izvan košarke", napisao je Terry.

U dvije godine u NBA ligi Terry je odigrao 11 utakmica za Dallas Luke Dončića u prvoj te dvije za Memphis u drugoj sezoni, a većinu vremena proveo je u Razvojnoj ligi. Grizzliesi su ga otpustili nakon prošle sezone. Neuspjeh da se nametne i ispuni očekivanja pogubno je djelovao na psihu mladića koji je NBA skaute zaintrigirao šutom za tricu od preko 40% u jedinoj sezoni na sveučilištu.

Njegov agent Daniel Poneman, kojem je Terry bio prvi štićenik izabran na draftu, otkrio je još potresnije detalje njegove borbe koja ga je naposljetku potpuno odvratila od košarke i istaknuo da su se nakon njega počeli otvarati i brojni drugi sportaši koji imaju problema s mentalnim zdravljem.

"Tyrellova hrabrost da živi svoju istinu je prekrasna, a hrabrost da podijeli svoju priču moćna i inspirativna. Život profesionalnog sportaša nije za svakoga. A NBA igraču novac, slava, pozornost i natjecanje ne jamče uvijek ispunjenost", napisao je Poneman u dugačkom postu na Twitteru.

Tagovi: Tyler Terry, Dallas Mavericks
PROČITAJ I OVO
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
BOKS
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
ZAGREB - Filip Hrgović (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE