GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tuchel novi trener Bayerna

Tuchel novi trener Bayerna
POTVRDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2023 / 20:27
Autor: SEEbiz
MUNCHEN - Bayern je i službeno objavio kako je raskinuo suradnju sa svojim dosadašnjim trenerom Julianom Nagelsmannom te je na klupu doveo Thomasa Tuchela.

Nagelsmann je na klupu Bayerna stigao u ljeto 2021. te je već bio pod pritiskom na kraju prošle sezone nakon eliminacije od Villarreala u četvrtfinalu Lige prvaka i tada ga je spasio naslov njemačkog prvaka.

"Kada smo angažirali Nagelsmanna bili smo uvjereni kako ćemo s njim raditi na duge staze jer on dijeli našu želju za igranjem uspješnog i atraktivnog nogometa. No, sada smo došli do zaključka kako kvaliteta naše momčadi sve rjeđe dolazi do izražaja. Pogotovo smo loše i neuspješno zaigrali nakon Svjetskog prvenstva i to je bacilo sjenu sumnje na ispunjenje naših ciljeva. Zato smo djelovali sada", rekao je izvršni direktor Bayerna Oliver Kahn.

"Ovo je najteža odluka koju sam morao donijeti otkako sam u upravi Bayerna. S Julianom sam imao otvoren, prijateljski odnos od prvoga dana. Žao mi je što se moramo rastati, ali nakon analize sportskog razvoja naše momčadi, pogotovo nakon siječnja, odlučili smo se na rastanak", dodao je sporztski direktor bavarskog giganta Hasan Salihamidžić.

Iako je 2021. godine osvojio naslov europskog prvaka s Chelseajem, u rujnu prošle godine Tuchel je dobio otkaz u londonskom klupu te je od tada bio bez angažmana. Prije Chelseaja Tuchel je vodio i Paris SG s kojim je 2020. stigao do finala Lige prvaka u kojem je izgubio upravo od Bayerna, dok je u Njemačkoj vodio Mainz 05 od 2009. do 2014. te Borussiju Dortmund od 2015. do 2017.

Tagovi: Julian Nagelsmann, Thomas Tuchel, Bayern, Chelsea
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE