GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tour: Pogačar obranio naslov, Belgijanci spriječili Cavendisha

Tour: Pogačar obranio naslov, Belgijanci spriječili Cavendisha
BICIKLIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2021 / 20:22
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Slovenac Tadej Pogačar (UAE Emirates) pobjednik je 108. izanja najveće svjetske biciklističke utrke "Tour de Francea" koja je završila u nedjelju u Parizu.

Pogačar je do svoje druge uzastopne pobjede na "Touru" stigao na dominantan način, osvojio je tri etape, u prvom je tjednu bio najbrži u vožnji na kronometar da bi u posljendjem tjednu osvojio dvije uzastopne brdske etape u Pirenejima. Vodstvo u ukupnom redoslijedu preuzeo je nakon osme etape i nakon toga samo povećavao svoju prednost u odnosu na glavne konkurente.

Na kraju je Pogačar imao 5:20 minuta bolje vrijeme od drugog Danca Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma), koji je preuzeo ulogu kapetana svoje momčadi tek nakon odustajanja Slovenca Primoža Rogliča, drugoplasirano s prošlogodišnjeg "Toura" zbog brojnih ozljeda zadobivenih u padovima prvoga tjedna, dok je trećeplasirani Ekvadorac Richard Carapaz (INEOS Grenadiers) zaostao velikih 7:03 minuta.

Pogačar je tako postao 21. višestruki pobjednik "Toura", no u dobi od samo 22 godine i najmlađi s barem dva slavlja na najvećoj svjetskoj biciklističkoj utrci.

Pobjednik posljednje, 21. etape vožene od Chatoua do Elizejskih poljana u Parizu je Belgijanac Wout Van Aert (Jumbo-Visma). On je u zavrđnom sprintu bio brži od drugog sunarodnjaka Jaspera Philipsena (Alpecin-Fenix) i trećeg Britanca Marka Cavendisha (Deceuninck-QuickStep). Van Aert je tako stigao do svoje treće etapne pobjede na "Touru", a svaku je osvojo na različitom terenu. Prvo je bio najbrži u 11. etapi tijekom koje su vozači morali dva puta prijeći preko mitskog uspona na Mont Ventoux, zatim je u subotu bio najbrži i u 20. etapi voženoj na kronometar, da bi u nedjelju u Parizu bio najbrži i u ravničarskoj etapi.

Veliki favorit za pobjedu u posljednjoj etapi bio je Cavendish, koji je slavio na četiri ravničarske etape na ovom "Touru" te stigao do 34 etapna slavlja u karijeri i tako dostigao rekord najvećeg biciklista svih vremena Belgijanca Eddyja Merckxa. Očekivalo se kako bi u nedjelju Cavendish mogao i do svoje 35. etape na "Touru" čime bi postao samostalni rekorder, no Merckxovi sunarodnjaci Van Aert i Philipsen imali su drugačiji plan.

Tagovi: Tadej Pogačar, Tour de France, Primož Roglič, Mark Cavendish, UAE Emirates
PROČITAJ I OVO
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
KRITIKE
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
BARCELONA - Iako je većina navijača Barcelone kivna na sudiju Cesara Sotoa Grada za poraz od Real Madrida u sinoć odigranom El Clasicu, legendarni nizozemski nogometaši Marco van Basten i Ronald de Boer obrušili su se na drugog "stvarnog" krivca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE