GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tottenham - Southampton 4-1, Perišić debitirao

Tottenham - Southampton 4-1, Perišić debitirao
DEBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2022 / 18:09
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić ušao je u igri u 66. minuti za Tottenham Hotspur u 4-1 (2-1) doamćoj pobjedi protiv Southamptona u susretu 1. kola nove sezone engleskog prvenstva.

Bio je to Perišićev debi u službenim utakmicama za "pijetlove" u koje je stigao iz milnskog Intera po završetku prošle sezone.

Perišić je na travnjak stupio kada je već bilo 4-1 za njegovu novu momčad iako je Southampton poveo. Kapetan gostiju Ward-Prowse u 12. je minuti liepim "drop-kickom" svladao Llorisa, ali već do poluvremena domaći su preokrenuli. Sessegnon je u 21. mi nuti utrčao na drugu vratnicu i glavom proslijedio ubačaj Kuluševskog u mrežu za 1-1 da bi 10 minuta potom Dier postigao još jedan pogodak glavom na ubačaj Sona za 2-1. U nastavku je prvo Salisu nspretnom reakcijom u 61. minuti pogodio vlastitu mrežu da bi dvije minute potom Kuluševski golom okrunio sjajnu predstavu.

Ranije u subotu su povratnik u društvo najboljih Fulham i doprva Liverpool su igrali 2-2 (1-0). Domaći su dva puta vodili golovima Mitrovića (32, 72-11m), a gosti su do boda stigli preko Nuneza (64) i Salaha (81). Fulham je bio bolji suparnik u prvom poluvremenu, a tu svoju bolju igru je i materijalizirao vodećim golom kojega je postigao srpski centarfor Mitrović nadvisivši Alexander-Arnolda i pospremivši ubačaj Tetea u mrežu. Liverpool se probudio u nastavku prvenstveno ulaskom Nuneza koji se u 64. minuti odlično snašao te prizemni ubačaj Salaha petom proslijedio iza leđa Rodaka. Kada se očekivao potuni preokret, Fulham je stigao do novoga vostva. Van Dijk je neoprezno startao na Mitrovića u svom kaznenom prostoru, pogodio ga u nogu pa su domaći dobili najstrožu kaznu koju je u pogodak pretvorio upravo Mitrović. Na konačnih 2-2 poravnao je Salah uz veliku dozu sreće, Nunez je loše prihvatio jedan centaršut, ali lopta se odbila ravno na nogu Salaha kojemu nijebilo teško iz velike blizine svladati Rodaka.

Domaće oobjede u subotu su ostvarili i Newcastle United, Bournemouth te Leeds United. Newcastle je sa 2-0 nadigrao Nottingham Forest, Bournemouth je istim rezultatom svladao Aston Villu, dok je Leeds sa 2-1 svladao Wolverhampton Wanderers.

Još u petak je Arsenal sa 2-0 kao gost bio bolji od Crystal Palacea, u subotu će još igrati Everton i Chelsea, dok su u nedjelju na programu susreti Leicester City - Brentford, Manchester United - Brighton and Hove Albion i West Ham United - Manchester City.

Tagovi: Tottenham, Southampton, Ivan Perišić
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE