GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tottenham se obračunao s Arsenalom i zasjeo na vrh

Tottenham se obračunao s Arsenalom i zasjeo na vrh
DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2020 / 22:11
Autor: SEEbiz / H
LONDON - U derbiju 11. kolu Premier lige Tottenham je u nedjelju na svom stadionu dobio Arsenal s 2-0, a sve je režirao najubojitiji napadački dvojac lige. Prvo je zabio Korejac Heung-min Son u 13. minuti na asistenciju Harryja Kanea, a potom je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena (45+1) pogodio Harry Kane na dodavanje Heung-min Sona.

Heung-min Son na svom kontu ima 10 golova i 3 asistencije, a Harry Kane 8 pogodaka i 10 asistencija.

Ovom pobjedom Tottenham je ponovno izbio na prvo mjesto Premier lige, a u nedjelju se još sastaju Liverpool i Wolverhampton. Arsenal je na 15. mjestu sa 13 bodova, što je najgori prvenstveni start "topnika" u zadnjih 39 godina.

Sheffield United je i dalje jedini klub u Premier ligi bez pobjede u ovoj sezoni, nakon što je u nedjelju u 11. kolu na svom stadionu od Leicestera izgubio sa 1-2, a pobjednički gol zabio je Jamie Vardy u 90. minuti. Sheffield United je ostao na zadnjem mjestu sa samo jednim bodom.

Gosti su poveli golom Ayoze Péreza u 24. minuti, a samo dvije minute kasnije izjednačenje Sheffield Unitedu donio je Oliver McBurnie. No, u 90. minuti Leicester iz kontranapada dolazi do pobjede i trećeg mjesta na ljestvici. Veznjak domaćina John Fleck pogriješio je na centru, a Maddison je dobrim pasom u kontranapad izbacio Vardyja, koji zabija svoj osmi pogodak u Premier ligi.

U prvom susretu u nedjelju West Bromwich Albion bivšega hrvatskog izbornika Slavena Bilića doživio je težak domaći poraz od Crystal Palacea (1-5). Bilićevu momčad poraza su koštali autogol i crveni karton još u prvom dijelu. Već u 8. minuti branič domaćih Furlong je pogodio vlastitu mrežu, a u 30. minuti poravnao je Gallagher. Ključni trenutak zbio se u 34. minuti kada je crveni karton dobio Pereira zbog udaranja Van Aanholta. S igračem manje Bilićev WBA se raspao, a u nastavku su gostima uvjerljivu pobjedu donijeli Zaha (55, 69) i Benteke (60, 83). WBA je predzadnji sa šest bodova.

Tagovi: Tottenham, Arsenal, Heung-min Son, Harry Kane
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE