GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomić: Plaće su nam opravdano smanjene

Tomić: Plaće su nam opravdano smanjene
PRAVA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.03.2020 / 13:16
Autor: SEEbiz / H

BARCELONA - Kapetan košarkaškog kluba Barcelone, hrvatski centar Ante Tomić, poručio je u nedjelju kako je klub opravdano smanjio plaće njemu i suigračima u trenutku "teške situacije s koronavirusom".

"Ova teška situacija s koronavirusom čini nas dijelom veće momčadi nego je košarkaški klub Barcelona. Za nekoga tko je sretan zarađivati toliko puno novca nije herojski čin odreći se jednog njegovog dijela u usporedbi s onime što prolaze ljudi koji zarađuju manje", istaknuo je 33-godišnji Tomić na Twitteru.

Barcelona je u četvrtak navečer priopćila kako će košarkašima, nogometašima, rukometašima, kao i igračima ostalih svojih sportova, smanjiti radno vrijeme tijekom izvanredne situacije, a time proporcionalno i plaće. Nije rekla u kolikom postotku će im srezati plaće. Mediji nagađaju za 70 posto, koliko je svojim nogometašima plaće smanjio nogometni klub iz susjedstva Espanyol.

Izvanredno stanje počelo je 14. ožujka te će trajati najmanje do 11.travnja, premda je moguće produženje. Kada ono završi Barcelona će igračima i zaposlenicima početi isplaćivati punu plaću.

Tomić, prvi strani kapetan u povijesti košarkaškog kluba Barcelone, prošli tjedan je u ime momčadi razgovarao s generalnim direktorom kluba oko smanjnja plaća. On i suigrači se petnaest dana nalaze kod kuće, od kada su otkazana sva natjecanja u Španjolskoj gdje je koronavirus usmrtio 5.690 osoba.

Barcelona je vodeća momčad španjolskog orvenstva sa 19 pobjeda i četiri poraza, a u Euroligi zauzima treće mjesto sa 22 pobjede i šest poraza, koliko ima i drugoplasirani Real Madrid.

U Španjolskoj u slučaju 'više sile', kakva je nastala uvođenjem izvanrednog stanja u zemlji, kompanije i klubovi mogu otvoriti Postupak privremenog reguliranja zaposlenja (Expediente de Regulación Temporal de Empleo – ERTE). Njime se privremeno suspendiraju radni ugovori. Zaposlenicima se ili smanjuje radno vrijeme i proporcionalno plaća, ili se otpuštaju do kraja izvanrednog stanja. Tijekom tog vremena mogu dobivati naknadu sa zavoda za nezaposlene u slučaju otkaza.

Tagovi: Ante Tomić, Barcelona, koronavirus, Španjolska
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE