GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomić: Ostvarili smo povijesni rezultat

Tomić: Ostvarili smo povijesni rezultat
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2020 / 07:55
Autor: SEEbiz / H
OSIJEK - Premda je otvorila prvenstvo s tri poraza i razlikom pogodaka 0-7, Lokomotiva je na koncu osvojila drugo mjesto i izborila kvalifikacije za plasman u Ligu prvaka.

"Ostvarili smo povijesni rezultat," kazao je trener Lokomotive Goran Tomić nakon što je njegova momčad u zadnjem kolu na gostovanju pobijedili izravnog suparnika Osijek sa 2-1.

Uoči posljednjih 90 minuta prvenstva Osijek, Lokomotiva i Rijeka borili su se za drugo mjesto koje ove sezone ima dodatnu vrijednost, donosi kvalifikacije za elitno nogometno natjecanja "Starog kontinenta".

Osijek i Lokomotiva su međusobni ogled dočekali bodovno poravnati, no Osijek je bio bolji u međusobnom skoru, dok je Rijeka imala bod manje.

Situacija je bila jasna, Osijek ili Lokomotiva pobjedom osvajaju drugo mjesto, Osijek je mogao biti drugi i u slučaju remija, no tada Rijeka nije smijela slaviti protiv susjeda iz Pule. Momčadi s Rujevice drugo mjesto donosila je jedino pobjeda protiv Istre i remi u Gradskom vrtu.

Na koncu su slavili 'lokosi'. Gostujućom pobjedom 2-1 Lokomotiva se probila na drugo mjesto ostvarivši veliki uspjeh.

"Bez riječi sam," kazao je Tomić.

"Nakon tri uvodna poraza predviđali su nam borbu za ostanak, međutim mi smo na koncu osvojili drugo mjesto ispred velikana hrvatskog nogometa Hajduka, Rijeke i Osijeka. Ostvarili smo povijesni rezultat," dodao je.

Lokomotiva je povela golom Kristijana Jakića u 54. minuti, a samo četiri minute kasnije izjednačio je Mirko Marić. Pitanje pobjednika odlučio je autogol Lončara u 84. minuti utakmice.

Tomić je priznao kako je Osijek u drugom poluvremenu bio bolji i imao je nekoliko odličnih prilika.

"Osijek je u drugom poluvremenu bio bolji. Stisnuo nas je i imao je nekoliko fantastčnih prilika. No, Grbić je bio fantastičan, ne samo danas već cijelu sezonu, kao i cijela ekipa. Reagirali smo taktički i napravili nekoliko izmjena," kazao je dodavši: "Uz dosta sreće uzeli smo tri boda."

Njegov kolega na suparničkoj strani Ivica Kulešević nije skrivao razočaranje.

"Imali smo dvije meč lopte, onu u Varaždinu nismo iskoristili, a ni ovu danas. Sportska sreća nam je okrenula leđa iz nekog razloga, nemam što zamjeriti igračima. Bile su nam i teške noge u drugom dijelu iako smo bili blizu drugog gola, čestitam Lokomotivi i želim im puno sreće u finalu Kupa", rekao je Kulešević za Arena Sport.

Lokomotivu sada očekuje i finale Kupa protiv Rijeke 1. kolovoza u Šibeniku, a vrlo brzo i kvalifikacije Lige prvaka.

Zagrebački sastav će svoj put prema elitnom natjecanju "Starog kontinenta" krenuti iz 2. pretkola, a trenutačno zna tri moguća suparnika. To su Bešiktaš, Viktoria Plzen ili Rapid Beč.

Igrat će se samo jedna utakmica, koja je na rasporedu 25. ili 26. kolovoza.

Tagovi: Goran Tomić, Lokomotiva, Osijek, Liga prvaka, Kristijan Jakić
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE