GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tite pred utakmicu s Hrvatskom: Povijest nam stvara pritisak

Tite pred utakmicu s Hrvatskom: Povijest nam stvara pritisak
PRITISAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2022 / 10:57
Autor: SEEbiz / H
DOHA - Kada je Brazil posljednji put osvojio svjetski naslov 2002. godine, momčad su predvodila trojica čarobnjaka, Ronaldo, Rivaldo i Ronaldinho, a danas je predvode Neymar, Vinicius Junior i Richarlison. Većina stručnjaka se slaže kako Titeova momčad ima obilje talenta i vještine u napadu, ali nešto slabiju obranu.

Brazil je rano napustio posljednja četiri svjetska prvenstva nakon poraza od europskih teškaša - Francuske (2006.), Nizozemske (2010.), Njemačke (2014.) te Belgije (2018.), što je dodatno povećalo pritisak u Kataru. Sada mu prijeti svjetski doprvak Hrvatska.

"Ne mogu preuzeti odgovornost za 20 godina. Ja sam glavni zadnje četiri godine. Imamo lijepu povijest i to nam stvara veliki pritisak. Mi smo zemlja koja strastveno voli nogomet. Da, postoji pritisak, ali sanjanje je dio svačijeg života. Dobro je sanjati. Čak i ako ne možemo pobijediti, jer je samo jedan pobjednik, nećemo prestati sanjati", poručio je 61-godišnji brazilski izbornik Tite.

Veći dio puta do Svjetskog prvenstva Brazil je nalikovao pragmatičnoj ekipi kojoj je nedostajao njihov O jogo bonito i previše se oslanjao na Neymarovu genijalnost. Međutim, sve se promijenilo sredinom 2021. dolaskom igrača koje Tite naziva perninhas rapidas (brze male noge). Vinicius Jr, Raphinha, Antony, Rodrygo, Gabriel Martinelli donijeli su novu dinamiku u tim, pretvorivši ga u momčad za koju navijači doista vjeruju da može osvojiti Svjetsko prvenstvo.

Brazil je otvorio SP pobjedom 2:0 protiv Srbije, no atmosferu su pokvarile ozljede Neymara i Danila. Zatim je došla pobjeda nad Švicarskom od 1:0 te nova ozljeda Alexa Sandra. Uslijedio je poraz od Kameruna 1:0 te nove ozljede Alexa Tellesa i Gabriela Jesusa.

U posljednja dva meča bez Neymara nedostajalo je iskre na sredini terena. No, njegovim povratkom probudio se i Brazil. Protiv Koreje u osmini finala su odigrali sjajno, posebno u prvom poluvremenu u kojem su zabili četiri gola. Posljednji put je Brazil na svjetskom prvenstvu zabio četiri gola u prvom poluvremenu 1954. protiv Meksika u susretu koji je završio 5:0.

Mediji su se raspisali o jogo bonito lijepoj igri kojom se Brazil proslavio u svijetu, osvojivši rekordnih pet naslova prvaka. Međutim, svi se slažu kako reprezentacija Južne Koreje ipak nije pravo mjerilo stvari. Brazil i Hrvatska igraju u petak u 16 sati. Pobjednik će u polufinale Svjetskog prvenstva.

Tagovi: Tite, Brazil, Neymar, Vinicius Jr., Richarlison
PROČITAJ I OVO
Preminuo Bernd Hölzenbein, osvajač SP-a 1974.
IN MEMORIAM
Preminuo Bernd Hölzenbein, osvajač SP-a 1974.
BERLIN - Bivši njemački nogometaš Bernd Hölzenbein, svjetski prvak 1974. uz Franza Beckenbauera i Gerda Müllera, preminuo je u 78. godini, objavio je u utorak Eintracht Frankfurt, klub u kojem je igrao 14 godina.
Željezničar traži strateškog partnera
PARTNERSTVO
Željezničar traži strateškog partnera
SARAJEVO - FK Željezničar objavljuje javni poziv za uspostavljanje strateškog partnerstva s potencijalnim investitorima.
Hajduk oborio negativni rekord
KATASTROFA
Hajduk oborio negativni rekord
SPLIT - Hajduk je protiv Osijeka prošlog vikenda upisao peti uzastopni poraz (1:2) u svim službenim natjecanjima što je niz kakav ne pamti od proljeća 1980. godine.
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
KOŠARKA
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
NEW YORK - Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijske igre dolazi s najvećim zvijezdama. Poznato je 11 imena koja će imati za cilj donijeti novo zlato.
Ante Budimir slomio tri rebra
OZLJEDA
Ante Budimir slomio tri rebra
PAMPLONA - Ante Budimir (32) je u najboljoj sezoni karijere doživio partiju iz noćne more, i to u najgorem trenutku. Napadač Osasune i drugi najbolji strijelac La Lige sa 16 golova je u sudačkoj nadoknadi utakmice 31. kola protiv Valencije, pri vodstvu suparnika 1:0, izborio penal.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE