GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Talijani žele SP u alpskom skijanju pomaknuti na 2022. godinu

Talijani žele SP u alpskom skijanju pomaknuti na 2022. godinu
SKIJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2020 / 08:05
Autor: SEEbiz / H

MILANO - Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju predviđeno da se održi u veljači 2021. u Cortini dAmpezzo trebalo bi biti pomaknuto na ožujak 2022. godine, odnosno nakon Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, izjavio je u nedjelju navečer predsjednik Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) Giovanni Malago.

"Sutra će predsjednik Talijsnkog saveza zimskih sportova Flavio Roda predstaviti čelnicima međunarodnih federacija želju da se SP u Cortini d'Ampezzo 2021. odgodi za ožujak 2022.", izjavio je Malago za Rai2.

"To je odluka koju potpuno podržavam, a ministar sporta Vincenzo Spadafora je o tome obaviješten", dodao je predsjednik CONI-ja.

"To je bolna odluka , ali razumna. Donesena je jer je savez jamac brojnih financijskih aspekata. Ako bude problema u listopadu ili studenom, nećemo moći organizirati SP 2021.", dodao je Malago misleći na epidemiju koronavirusa čiji se drugi val očekuje na jesen i zimu.

"Pitanje nije kako organizirati natjecanje, nego kako učiniti da svi budu sigurni - sportaši, osoblje novinari, navijači",pojasnio je.

"2022. će biti Zimske olimpijske igre u Pekingu (od 4. veljače do 20. veljače 2022.). Trebalo bi onda najprije imati ZOI, a zatim SP u Cortini", zaključio je.

S više od 32.000 preminulih od koronavirusa prema zadnjim službenim podacima, Italija je jedna od zemalja koju je najviše pogodio COVID-10.

Tagovi: SP u alpskom skijanju, Cortina dAmpezzo, Talijanski olimpijski odbor, Giovanni Malago
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE